Ερευνητές Χρησιμοποιούν Ραδιοκύματα Wi-Fi Για Να Βλέπουν Μέσα Από Τοίχους

Το να δεις μέσα από τοίχους εδώ και λίγο καιρό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Και τώρα οι ερευνητές δημιούργησαν τη πρώτη συσκευή που ανιχνεύει τη κίνηση!

Σύμφωνα με το Popular Science, οι ερευνητές του University College London, Karl Woodbridge και Kevin Chetty, δημιούργησαν αυτή τη συσκευή που βλέπει τις κινήσεις μέσα από τοίχους χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα Wi-Fi σήματα. Όπως το ραντάρ, η συσκευή αυτή βασίζεται στο φαινόμενο Ντόπλερ — τα ραδιοκύματα αλλάζουν συχνότητα όταν αντανακλούν επάνω σε αντικείμενα. Χρησιμοποιώντας ένα ραδιοφωνικό δέκτη με δύο κεραίες και μία μονάδα επεξεργασίας σήματος, το σύστημα παρακολουθεί την συχνότητα του Wi-Fi σε μια περιοχή για να εντοπίσει τις αλλαγές που θα δείξουν την κίνηση.

Στις δοκιμές, η συσκευή ήταν σε θέση να προσδιορίσει τη θέση ενός ατόμου, την ταχύτητα και την κατεύθυνση πίσω από έναν παχύ τοίχο από τούβλα. Ακόμη, η ίδια η συσκευή δεν μπορεί να ανιχνευθεί εφόσον δεν παράγει ραδιοκύματα. Πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής κυμαίνεται από οικιακές χρήσεις μέχρι και σάρωση κτηρίων κατά τη διάρκεια μάχης.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.