Η Facebook Αυξάνει Την Ασφάλεια Των Χρηστών

Η Facebook συνεχίσει τις αλλαγές στο κοινωνικό δίκτυο της, και πλέον έχει μεγαλύτερη “μαύρη λίστα” με URLs και άνοιξε ένα μέρος με anti-virus προγράμματα.

Το AV Marketplace
Το AV Marketplace

Η Facebook συνεργάστηκε με τις Microsoft, McAfee, Sophos, Symantec και TrendMicro, και χάρις αυτές, η εταιρία αύξησε κατά πολύ τη “μαύρη λίστα”, όπου σε αυτή μαρκάρονται σαν κακόβουλες οι σελίδες που περιέχουν malware, π.χ. υλικό υποκλοπής προσωπικών στοιχείων, και έτσι το site σε ενημερώνει κατάλληλα προτού μπεις στη σελίδα.

Επιπλέον, άνοιξε το πολύ χρήσιμο “AV Marketplace”, όπως η εταιρία συνεργάστηκε με διάσημες εταιρίες δημιουργίας anti-virus, και σε αυτό μπορούμε να βρούμε για πρώτη φορά δοκιμαστική έκδοση των anti-virus με διάρκεια 6 μήνες. Μέσα στο AV Marketplace υπάρχουν προγράμματα επί πληρωμή όπως τα Norton Anti-Virus 2012, TrendMicro Titanium Security Essentials (PC) και TrendMicro Smart Surfing (Mac) ή και δωρεάν όπως το Microsoft Security Essentials. Μπορείς να δεις το AV εδώ.

Εκπρόσωπος της Facebook δηλώνει:

Πιστεύουμε ότι εξοπλίζοντας τους χρήστες μας με λογισμικό antivirus θα τους βοηθήσουμε να μείνουν ασφαλείς οπουδήποτε και αν βρίσκονται στο Διαδίκτυο.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.