Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Fujifilm Κατασκεύασε Οπτικό Δίσκο Με Χωρητικότητα 1TB

Αν οι υπάρχον οπτικοί δίσκοι δεν σε καλύπτουν, τότε η Fujifilm έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο καταγραφής που είναι ικανή να αποθηκεύσει μέχρι 1TB σε ένα οπτικό δίσκο. Αυτή η τεχνολογία ‘χωράει’ 25GB σε κάθε επίπεδο, όπως στους Blu-ray δίσκους, αλλά τώρα τα επίπεδα φτάνουν τα 20. Και αν γράψεις και από τις 2 μεριές, τότε έχεις ένα terabyte.

Δυστυχώς η διαδικασία εγγραφής προκαλεί μη αναστρέψιμες αλλαγές στο δίσκο και έτσι δεν μπορεί να επαναγραφτεί. Βέβαια στο μέλλον αυτό μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα με την ανάπτυξη μίας νέας τεχνολογίας που θα μπορεί να είναι επαναγράψιμη, αλλά μέχρι τότε θα χρησιμοποιούμε οπτικούς δίσκους; Όπως και να έχει, αυτά οι δίσκοι του 1TB αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015, όμως η αναμενόμενη υψηλή τιμή τους δεν θα τους κάνει προσιτούς για τους απλούς χρήστες.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: