Η Google Ανακοίνωσε Ανανεωμένους Χάρτες, Cloud Επικοινωνία, Υπηρεσία Παιχνιδιών Και Άλλα

Η Google Ανακοίνωσε Ανανεωμένους Χάρτες, Cloud Επικοινωνία, Υπηρεσία Παιχνιδιών Και Άλλα

Google Play Services

Σήμερα στο Google I/O ανακοίνωσαν κάποιες πραγματικά μεγάλες αλλαγές: νέα APIs για το Google Maps, το Google+ single sign-in, μηνύματα στο cloud, και το Play Games που είχε διαρρεύσει πριν μερικές ημέρες. Αυτές είναι μερικές συναρπαστικές στιγμές για τους χρήστες Android και έχουμε τις λεπτομέρειες για όλες τις νέες υπηρεσίες παρακάτω!

Google+ single sign-in

Google Maps

Το Google Maps έχει λάβει ένα τρίο με APIs: Fused Location Provider, Geofencing και Activity Recognition. Το πρώτο από τα τρία φέρνει πιο ακριβή σήματα των τοποθεσιών. Έχει ακόμη και μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που χρησιμοποιεί λιγότερο από το ένα τοις εκατό της μπαταρίας σας ανά ώρα για να βρει τη θέση σας. Το δεύτερο χρησιμεύει για ό,τι λέει το όνομά του, ενώ το 3ο μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιταχυνσιόμετρο για να δει αν τρέχετε, οδηγείτε ή οτιδήποτε άλλο.

Οι χάρτες του υπολογιστή ρίχνουν το βάρος στον χρήστη, προσφέροντας τη δυνατότητα προβολής τοποθεσιών και σημείων που αφορούν αυτόν ανάλογα με τις αναζητήσεις και τις προβολές που έχει κάνει παλιότερα. Επίσης, ολόκληρος ο χάρτης είναι τώρα διαδραστικός και μπορείς να δεις και φωτογραφίες για το κάθε μέρος.

Google+ single sign-in

Η Google ανακοίνωσε τη δυνατότητα να συνδεθείτε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το Google+ προφίλ σας. Με την πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα που διαθέτει Android εφαρμογή, χρησιμοποιόντας το smartphone σας ή το tablet σας, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα και από εκεί ξεκινά η λήψη του Android app για την ιστοσελίδα. Μόλις αυτό εγκατασταθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή και θα διαπιστώσετε ότι είστε ήδη εγγεγραμμένος μέσα σε αυτήν μέσω του Google+.

Cloud Επικοινωνία

Το Google Cloud Messaging, η υπηρεσία επικοινωνίας που παρουσιάστηκε πέρυσι, έχει ενσωματωθεί πλέον στις υπηρεσίες του Google Play, και έχει λάβει νέες δυνατότητες. Αυτές περιλαμβάνουν τις μόνιμες συνδέσεις, το οποίο θα βοηθήσει να εμφανιστούν τα μηνύματα γρήγορα και συγχρονισμός σε όλες τις συσκευές για να μπορείτε να ξεκινήσετε ένα chat στον υπολογιστή και να το συνεχίσετε στο κινητό χωρίς πρόβλημα. Όπως γίνεται και στο iMessage της Apple.

Game services

Game services

Το Google Play Games εισάγουν μια σειρά νέων APIs για τους προγραμματιστές προς χρήση, όπως στιγμιαία αποθήκευση των saves των παιχνιδιών στο cloud, το οποίο θα είναι καταπληκτικό για παιχνίδια όπως το Angry Birds γιατί δεν θα χρειάζεται να το παίζεις από την αρχή αν αλλάξεις κινητό. Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα leaderboards και τα επιτεύγματα.

Έτσι, είναι τυπική πλατφόρμα παιχνιδιών, όπως το Game Center της Apple. Η Google το πάει ένα βήμα παραπέρα όμως. Ενώ οι προγραμματιστές θα επωφεληθούν από τα cloud saves, τα leaderboards, τα επιτεύγματα και όλα αυτά τα API δεν θα είναι μόνο διαθέσιμα στο Android – θα είναι στο iOS ακόμη και στο διαδίκτυο.

Η Google είναι φανερό πως θέλει να χτίσει ένα μεγάλο οικοσύστημα με χρήσιμες υπηρεσίες, και φαίνεται πως το κάνει καλά. Τι πιστεύετε;

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.