Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Google Ανακοίνωσε Το Google Drive

Την ολοκαίνουργια υπηρεσία της, ανακοίνωσε σήμερα η Google, που ακούει στο όνομα Google Drive, και όπως αναμενόταν, είναι υπηρεσία cloud αντίστοιχη του Dropbox.

Όπως ξέραμε εδώ και εβδομάδες, η Google ετοίμαζε τον αντίπαλο του Dropbox, iCloud και όλων αυτών των υπηρεσιών νέφους, το Google Drive. Το Drive προσφέρει 5GB στους χρήστες στα οποία μπορούμε να ανεβάζουμε έγγραφα, βίντεο, εικόνες και διάφορα άλλα αρχεία. Το Google Docs είναι και αυτό ενσωματωμένο στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία συνεργάζεται και με το Gmail και το Google+ για να μπορούμε να επισημάνουμε συνδέσμους των αρχείων που θέλουμε να μοιραστούμε με κάποιον, και έτσι όλοι να έχουν το ίδιο αρχείο στην ίδια έκδοση. Ένα παρόμοιο γίνεται και στο G+, όπου μπορούμε να μοιραστούμε αρχεία και στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρίας, σε ένα ή περισσότερα άτομα.

Υπάρχει και μία μηχανή αναζήτησης επίσης. Μπορούμε να αναζητήσουμε μέχρι και 30 τύπους αρχείων – συμπεριλαμβανομένων HD video, Adobe Illustrator και Photoshop χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει εγκατεστημένο το αντίστοιχο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση χρησιμοποιώντας φίλτρα με βάση τον τύπο αρχείου, τον ιδιοκτήτη και περισσότερα. Το Google Drive μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα και τα αντικείμενα στις εικόνες και κείμενο σε σαρωμένα έγγραφα.

Πίσω στο χρόνο. Το Drive έχει ένα ακόμα σημαντικό και πάρα πάρα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό – πίσω στο χρόνο. Αυτόματα αποθηκεύει κάθε αλλαγή που κάνουμε στα έγγραφα για 30 ημέρες ή για πάντα αν το αποθηκεύσουμε, και άμα χρειαστεί να γυρίσουμε σε μία παλιότερη έκδοση του αρχείου μας, απλά επιλέγουμε μία παλιότερη έκδοση.

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης στα 25GB χώρου με συνδρομητική τιμή στα $2.49/μήνα, σε 100GB στα $4.99/μήνα ή σε 1TB στα $49.99/μήνα ενώ παράλληλα η αναβάθμιση αυτή θα ανεβάσει και τη χωρητικότητα του Gmail στα 25GB.

Το site του Google Drive είναι από τώρα προσβάσιμο στη διεύθυνση drive.google.com, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο “χώρο” μας.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wKJ9KzGQq0w&w=580&h=325]

Μοιράσου το με τους φίλους σου: