Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Intel Ψυχραίνει Τους Server Της Με Λάδι

Όταν ακόμα και η ψύξη των υπολογιστών μέσω υγρού (υδρόψυκτα συστήματα) δεν φτάνει, τότε μάλλον η μόνη λύση είναι η χρήση του… λαδιού!

Όσο περίεργο και να ακούγεται, Intel εδώ και ένα χρόνο ψύχει τους servers της με λάδι, κάτι που φαίνεται να είναι πάρα πολύ αποδοτικό και συγχρόνως οικολογικό.

Οι servers (και γενικότερα οι υπολογιστές) όταν λειτουργούν όλη τη μέρα και κάθε μέρα παράγουν πολύ θερμότητα και για αυτό βρίσκονται σε ένα ειδικό μέρος με πολλά κλιματιστικά στους τοίχους για να παγώνουν την ατμόσφαιρα για να μην καίγονται/καταστρέφονται οι υπολογιστές. Έτσι η Intel σκέφτηκε πως αφού το λάδι είναι μη αγώγιμο μεταλλικό είδος τότε είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν να βυθίσουν τους servers τους σε δοχεία με λάδι.

Έτσι και έγινε. Μετά από ένα χρόνο δοκιμάζοντας μαζί με το Green Revolution Cooling, ο κολοσσός των chips είδε τρομερή μείωση στην κατανάλωση ενέργειας κάτι που φυσικά είναι πολύ πολύ οικονομικότερο και πάρα πολύ οικολογικότερο για τον πλανήτη. Η εταιρία μάλιστα επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ασφαλές και δεν επηρεάζει το υλικό του υπολογιστή.

Αν λοιπόν όλες οι εταιρίες με servers κάνουν αυτό το πράγμα και γενικότερα αυτό βγει σαν κάποιο προϊόν σε γραμμή παραγωγής τότε θα ζούμε σε έναν πιο “πράσινο” πλανήτη χωρίς να έχει γίνει κάποια σοβαρή αλλαγή και όλοι θα έχουν κέρδος… ειδικά η πρώτη εταιρία που θα παράγει τέτοιου είδους πράγματα!

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: