Η Kodak Έκρυβε Ένα Πυρηνικό Αντιδραστήρα Στις Εγκαταστάσεις Της

Μυστικός πυρηνικός αντιδραστήρας γεμάτος ουράνιο στο υπόγειο των γραφείων της Kodak αποκαλύφθηκε, και μάλιστα λειτουργούσε για 32 χρόνια!

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας

Από το 1974 έως το 2006 (τερματίστηκε τότε για αποφυγή τρομοκρατικής ενέργειας) λειτουργούσε ο πυρηνικός αντιδραστήρας της φωτογραφίας σε ένα υπόγειο της εταιρίας στο Ρότσεστερ (Νέα Υόρκη), γεμάτος με εμπλουτισμένο ουράνιο – το ίδιο είδος που χρησιμοποιούν και στις ατομικές κεφαλές.

Γιατί όμως η Kodak έχει ένα κρυφό πυρηνικό αντιδραστήρα φορτωμένο με ουράνιο; Και πως πήραν την άδεια για να τον κατέχουν, πόσο μάλλον να τον εγκαταστήσουν σε ένα υπόγειο στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης πόλης;

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Οι υπάλληλοι της Kodak παραδέχονται τώρα ότι ποτέ δεν υπήρξε κάποια δημόσια ανακοίνωση γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, κανείς στην πόλη -υπάλληλοι, αστυνομικοί ή πυροσβέστες- ή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ή οπουδήποτε αλλού το γνώριζαν, μόνο μέχρι πρόσφατα που διέρρευσε από πρώην υπάλληλο. Η ύπαρξη και η τύχη του ήταν σκόπιμα ασαφής και μόνο μερικοί μηχανικοί και ομοσπονδιακοί υπάλληλοι ήξεραν για αυτόν.

Μερικοί λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιούσε τον αντιδραστήρα για τη δοκιμή των προϊόντων της. Άλλοι για πλάκα για να μην πληρώνει ρεύμα, πότε δεν ξέρεις… :p

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.