Η Microsoft Ελλάς Διοργανώνει Τον 8ο Διαγωνισμό Για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς

Η Microsoft Ελλάς για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τον διαγωνισμό για πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ., θα αξιολογηθούν βάσει διαφόρων κριτηρίων και θα θα βραβευτούν τρεις από αυτούς. Ο πρώτος θα κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο, όπου και αναδεικνύονται οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί σε διεθνές επίπεδο. Συμμετοχές θα γίνονται δεχτές μέχρι την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
8ος Διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς από τη Microsoft Ελλάς

Στο επίκεντρο η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων που αξιοποιούν την τεχνολογία.

Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από τη Microsoft Ελλάς ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έχει αναπτύξει η εταιρία για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που έχουν αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Μέσα από το διαγωνισμό επιτυγχάνεται επίσης η προώθηση και η ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών, πάντα μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Οι συμμετοχές των εκπαιδευτικών θα αξιολογηθούν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επιλογής θέματος, όσο και σε επίπεδο τεχνικών/τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν, η διαθεματικότητα, η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Από τις συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό, θα βραβευτούν τρεις, ενώ η συμμετοχή που θα λάβει την πρώτη θέση θα κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στη Μάθηση που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο, όπου και αναδεικνύονται οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Φόρουμ, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, αλλά και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι κάθε συμμετοχή θα εκπροσωπείται από έναν εκπαιδευτικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι o συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι πολύ δημοφιλής στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, συγκεντρώνοντας τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Η Ελλάδα από το 2004 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 6 Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περσινή διάκριση του εκπαιδευτικού Δημήτρη Ράμμου από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com προκειμένου να λάβουν ενημερωτικό υλικό για τον διαγωνισμό, καθώς και δωρεάν εκπαιδευτικά εργαλεία ή να ακολουθήσουν τις οδηγίες υποβολής της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργάτες στην Μάθηση, τις οποίες θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.partnersinlearning.gr.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013.

Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι η εκπαιδευτική πύλη esos.gr

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.