Η RIM Παρουσίασε Το BlackBerry 10

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το BlackBerry World 2012 και έτσι η RIM παρουσίασε για πρώτη φορά το επερχόμενο BlackBerry 10 που θα φέρει και πάλι στη ζωή την εταιρία.

BlackBerry 10 smartphone, είναι ακόμα στη πρώτη του έκδοση
Το πρώτο κινητό με BlackBerry 10

Το BlackBerry 10 δεν θυμίζει σε τίποτα με τις παλιότερες εκδόσεις λογισμικού. Έχει δημιουργηθεί από την αρχή, βασισμένο στο QNX, και προσφέρει ένα καταπληκτικό σύστημα πολυδιεργασίας, διάφορες χειρονομίες, νέο τρόπο πληκτρολόγησης σε ένα όμορφο πληκτρολόγιο και μία νέα δυνατότητα στη φωτογράφιση.

Πολυδιεργασία. Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη εναλλαγή εφαρμογών, στο BB10, αντί να επιλέγεις ένα πρόγραμμα από λίστα, απλά σέρνεις το δάχτυλό σου προς τα δεξιά ή τα αριστερά.

Πληκτρολόγιο. Τα BlackBerry Bold έχουν ένα καταπληκτικό QWERTY πληκτρολόγιο. Φημίζεται η RIM για αυτό. Έτσι ανέπτυξε ένα πραγματικό όμορφο, εύκολο στην γραφή, πληκτρολόγιο για να συνεχίσει την παράδοση. Εκτός αυτού, η εταιρία έφτιαξε και ένα νέο τρόπο για αυτόματη διόρθωση. Αν υπάρχει πρόταση για μία λέξη, δεν εμφανίζεται πάνω στο κείμενο όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά επάνω από το γράμμα που αρχίσει η προτεινόμενη λέξη. Αν θέλουμε να τη “ρίξουμε” στο κείμενο, απλά πατάμε επάνω σε αυτήν και σέρνουμε προς τα πάνω για εισαγωγή. Έξυπνο ε;

Κάμερα. Μπορεί οι άλλες εταιρίες να έδωσαν έμφαση στη ταχύτητα, όμως η RIM έφτιαξε το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό. Σαν “timeline”, αν τραβήξουμε μία φωτογραφία, μπορούμε να πάμε μπρος και πίσω στο “χρόνο” και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν τραβήξουμε ένα άτομο και το χαμόγελό του δεν βγει καλό, μπορούμε μέσω αυτού του εργαλείου να πάμε λίγο πίσω και να επιλέξουμε ένα καλύτερο “χαμόγελο” και να βγει καλά.

Παιχνίδια. Στο keynote η RIM ανακοίνωσε ότι η Gameloft ετοιμάζει 11 παιχνίδια να φέρει στο BB10, μεταξύ άλλων το N.O.V.A. 3. Επίσης, η Fishlabs θα φέρει το Galaxy On Fire.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JEPYYo0-gfc&w=580&h=325]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.