Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Sony Εξαγοράζει Το Μερίδιο Της Ericsson Στη Sony Ericsson

Θυμάστε που σας είχαμε πει για κάποιες φήμες σχετικά με την εξαγορά του μεριδίου της Ericsson από τη Sony στη Sony Ericsson πριν μερικές εβδομάδες ; Τελικά ανακοινώθηκε και επίσημα, η Ιαπωνική εταιρία θα αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% της εταιρίας έναντι $1.47 δισεκατομμυρίων, δηλαδή €1.05 δις. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μήνα του 2012 και έτσι η Sony θα διαχειρίζεται μόνη της όλη τη Sony Ericsson.

Σε δήλωση που στάλθηκε στο Mashable από τον CEO της Sony, Howard Stringer, αναφέρεται ότι “η εξαγορά αυτή έχει νόημα για τη Sony και Ericsson, και θα κάνει τη διαφορά για τους καταναλωτές, οι οποίοι θέλουν να συνδέονται με το περιεχόμενο όπου και αν βρίσκονται, όποτε θέλουν”.

Οι Γιαπωνέζοι επίσης αναφέρουν πως η εξαγορά της Sony Ericsson θα ενισχύσει τη “στρατηγική των τεσσάρων οθονών” – τηλεοράσεις, φορητοί υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα. Η Sony δεν σκοπεύει μόνο να πουλάει αυτές τις συσκευές, αλλά και να προσφέρει το περιεχόμενο των PlayStation Network και Sony Entertainment Network σε όλες αυτές. Τι σημαίνει αυτό; Να αγοράσουμε κάτι (πχ μία ταινία) στο PlayStation μέσω του Store, και έπειτα να μπορούμε να τη κατεβάσουμε δωρεάν και στο κινητό, υπολογιστή ή ταμπλέτα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Ανάλογο στο iTunes της Apple.

Όπως είχαμε πει και στο άλλο άρθρο, το τελευταίο καιρό, ακόμα και στη Sony Ericsson, η Sony έβαζε τις δικές της καινοτομίες στα κινητά (βλ. XPERIA Play με πιστοποίηση PlayStation). Επίσης, η Sony πρόσφατα ανακοίνωσε τα πρώτα της tablet, Sony S1 και S2 με Android. Δεν θα είναι κακό που προχώρησε η εταιρία στην εξαγορά της Ericsson. Και τα smartphones της θα εμπλουτιστούν με τις ιδέες και το περιεχόμενο της Sony, και η Sony θα αποκτήσει περισσότερη εμπειρία στα tablets και κινητά για ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τι λες;

Πηγή: Mashable

Μοιράσου το με τους φίλους σου: