Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Twitter Πουλάει Κρυφά Τα Tweets Σε Διαφημιστική Εταιρία

Το Facebook φαίνεται ότι δεν είναι το μόνο που πουλάει πληροφορίες, αλλά τώρα αποκαλύφθηκε και το Twitter.

Τελικά δεν χρησιμοποιούμε εμείς μία δωρεάν υπηρεσία, αλλά εκείνη εμάς για να πουλάει τα tweets που κάνουμε. Η Twitter κρατάει σε αρχεία ό,τι tweets γίνονται από τον Ιανουάριο του 2010, και έπειτα τα πουλάει στη βρετανική διαφημιστική εταιρία, Datasift.

Αυτό που κάνει η Datasift είναι να συλλέγει τις χρήσιμες πληροφορίες για αυτήν (π.χ. όνομα εταιρίας ή κάποιο προϊόν) από τα tweets των χρηστών και έπειτα τις πουλάει σε εταιρίες-πελάτες της. Η παροχή αυτών των πληροφοριών κοστίζει μέχρι και £10.000 κάθε μήνα, ενώ είναι περισσότερες από 1.000 οι εταιρείες που περιμένουν αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής.

Ο Nick Pickles, ο επικεφαλής της ομάδας διαφύλαξης της ιδιωτικότητας, Big Brother Watch, ανέφερε:

Οι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι τα tweets είναι προσωπική τους ιδιοκτησία αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν μια υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, δεν είμαστε οι πελάτες αλλά τα προϊόντα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: