Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Κάθε Φορά Που Κατεβάζεις Ένα Torrent Καταγράφεται Η IP Σου

Σίγουρα ο καθένας μας είτε θα έχει κατεβάσει εκείνος ένα torrent είτε ένας φίλος του. Το torrents είτε θα είναι “καλά”, δηλ να κατεβάσεις κάτι που διαμοιράζεται ελεύθερο, είτε “κακά” αν κατεβάσεις κάτι προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα.

Αν λοιπόν έχεις έχεις κατεβάσει κάτι παράνομα (πχ μία ταινία) τα τελευταία 3 χρόνια τότε τα νέα δεν είναι τόσο καλά (όχι πως θα γίνει κάτι…). Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του Tom Clothia και του Πανεπιστημίου του Birmingham στη Μ. Βρετανία, όποιος κατεβάζει torrents έχει “φακελωθεί”, και πιο συγκεκριμένα, έχει κρατηθεί σε αρχεία διαφόρων οργανισμών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, εταιρειών ασφαλείας και κυβερνητικών ερευνητικών εργαστηριών η διεύθυνση IP του. Μόλις 3 ώρες μετά απ’ όταν αρχίσει η λήψη από κάποιο BitTorrent πρόγραμμα.

Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνουν αυτές τις διευθύνσεις. Είτε θα τις χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μήνυση σε όποιον έχει κατεβάσει παράνομα, είτε για να αποκαλύψουν στατιστικά της πειρατείας ή πολύ απλά να μην κάνουν τίποτα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: