Κάθε Φορά Που Κατεβάζεις Ένα Torrent Καταγράφεται Η IP Σου

Σίγουρα ο καθένας μας είτε θα έχει κατεβάσει εκείνος ένα torrent είτε ένας φίλος του. Το torrents είτε θα είναι “καλά”, δηλ να κατεβάσεις κάτι που διαμοιράζεται ελεύθερο, είτε “κακά” αν κατεβάσεις κάτι προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα.

Αν λοιπόν έχεις έχεις κατεβάσει κάτι παράνομα (πχ μία ταινία) τα τελευταία 3 χρόνια τότε τα νέα δεν είναι τόσο καλά (όχι πως θα γίνει κάτι…). Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του Tom Clothia και του Πανεπιστημίου του Birmingham στη Μ. Βρετανία, όποιος κατεβάζει torrents έχει “φακελωθεί”, και πιο συγκεκριμένα, έχει κρατηθεί σε αρχεία διαφόρων οργανισμών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, εταιρειών ασφαλείας και κυβερνητικών ερευνητικών εργαστηριών η διεύθυνση IP του. Μόλις 3 ώρες μετά απ’ όταν αρχίσει η λήψη από κάποιο BitTorrent πρόγραμμα.

Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα κάνουν αυτές τις διευθύνσεις. Είτε θα τις χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μήνυση σε όποιον έχει κατεβάσει παράνομα, είτε για να αποκαλύψουν στατιστικά της πειρατείας ή πολύ απλά να μην κάνουν τίποτα.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.