Κινέζικη Εταιρία Πατένταρε Το Σχεδιασμό Του iPhone 5 Και Είναι Έτοιμη Για Μήνυση

Στα δικαστήρια θα βρεθεί για άλλη μία φορά η Apple, αφού η κινέζικη εταιρία GooPhone έκανε πατέντα τον πιθανό σχεδιασμό του επόμενου iPhone, αφού πρώτα κατασκεύαζε το GooPhone 5 με Android που είναι ίδιο με το iPhone 5!

Το GooPhone 5 έχει 4 ιντσών οθόνη (ανάλυση 1280×720 pixels) όπως και το επόμενο iPhone που έχουμε ακούσει από τόσες φήμες και χρησιμοποιεί τον τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra στα 1.4 GHz, 1 GB RAΜ και 8 megapixels κάμερα. Τρέχει το Android 4.0 με εμφάνιση σαν του iOS και αυτό σίγουρα θα είναι ένα μείον για την GooPhone στη επερχόμενη δική (αν πραγματοποιηθεί).

Αν όλα πάνε καλά και το iPhone 6ης γενιάς (το γνωστό iPhone 5 ή “νέο iPhone”) έχει το σχεδιασμό που ξέρουμε από τις φήμες τότε θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Πόσο σοβαρά δεν το γνωρίζουμε. Οι δικαστές μπορεί να αθωώσουν την Apple αφού ο σχεδιασμός μοιάζει με τα προηγούμενα iPhone και το λογισμικό που χρησιμοποιεί το GooPhone έχει επίσης πατενταριστεί. Αν όμως κερδισμένοι βγουν οι Κινέζοι τότε το iPhone 5 μπορεί να μην κυκλοφορήσει στην Κίνα ή να υπάρχει πρόβλημα και με την παγκόσμια κυκλοφορία (!).

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για το πως θα κινηθούν οι δύο εταιρίες και τι μπορεί να κάνει η Apple για να κυκλοφορήσει ξανά το κινητό της στην κινέζικη αγορά αν χάσει τη μάχη.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=AdfJCDdQuzE&w=700&h=394]

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.