Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Νέα Νανοτεχνολογία Της Nokia Κρατάει Τα Κινητά Μας Στεγνά

Τα κινητά ανθεκτικά στο νερό είναι γνωστά. Αλλά εκεί στη Φιλανδία, η Nokia ανέπτυξε μία νέα τεχνολογία για τη διατήρηση των κινητών στεγνά.

Αντλώντας έμπνευση από το φύλλο του νούφαρου, οι Φινλανδοί κατάφεραν να αναπαράγουν τις ιδιότητές του χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία. Ήρθαν με μια υπερυδρόφοβες επίστρωση που όταν εφαρμόζεται στο εξωτερικό ενός κινητού τηλεφώνου του δίνει ιδιότητες αντίστασης στο νερό και στους λεκέδες όπως είναι και σε ένα φύλλο λωτού.

Παρόμοιο με ένα αντικολλητικό τηγάνι Teflon, υπερυδρόφοβες επιστρώσεις προσθέτουν μια νανοδομή για να παγιδεύσουν ένα στρώμα του αέρα πάνω από την επιφάνεια που εξασφαλίζει ότι ποτέ μια σταγόνα νερού θα φθάνει. Δεν πρόκειται να χρησιμεύει για καταδύσεις, αλλά στο μέλλον, αν πέσει ποτέ ένα υπερυδρόφοβες τηλέφωνό σε ένα μπολ με νερό ή χυθούν πάνω του μερικά ποτά δεν θα έχετε να ανησυχείτε για το αν θα χαλάσει.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CaAL3PTbBJw&w=580&h=325]

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: