Νέο 3G Δίκτυο WIND, Το Πιο Γρήγορο Ασύρματο Internet Στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στη χώρα, ο εκσυγχρονισμός του 3G δικτύου της Wind σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, που τώρα προσφέρει μέχρι και 42Mbps ταχύτητα!

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2012. Eυρυζωνικό Ασύρματο Internet με τις υψηλότερες ταχύτητες στην Ελλάδα προσφέρει η WIND μέσω του νέου 3G δικτύου της.

Χάρη στον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών της, οι συνδρομητές της εταιρείας απολαμβάνουν πραγματική ευρυζωνική εμπειρία όταν πλοηγούνται στο Internet από το κινητό τους είτε από τον φορητό υπολογιστή τους, μέσω του νέου 3G δικτύου WIND.

Οι θεωρητικές ταχύτητες που προσφέρει το νέο γρήγορο 3G δίκτυο της WIND αγγίζουν τα 42Mbps ενώ οι πραγματικές ταχύτητες κατά τη χρήση του δικτύου ξεπερνούν τα 21Mbps και είναι 800% υψηλότερες σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε το δίκτυο πριν τον εκσυγχρονισμό. Η εμπειρία του χρήστη αναβαθμίζεται σημαντικά καθώς απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα στις συνομιλίες, «κατεβάζει» αρχεία και σελίδες από το internet 6-8 φορές πιο γρήγορα, στέλνει και λαμβάνει e-mails με μεγαλύτερα αρχεία πολύ πιο εύκολα, βλέπει άνετα video από το YouTube και έχει καλύτερη απόδοση σε multimedia εφαρμογές όπως Video Call και Video Conference.

Η υπεροχή του νέου 3G δικτύου της WIND πιστοποιείται από συγκριτικές μετρήσεις που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη1. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι επιδόσεις του νέου δικτύου της WIND υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μέση ταχύτητα download τα 14,8Mbps.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της WIND είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρέχοντα έργα υποδομών όχι μόνο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και πανευρωπαϊκά. Για την υλοποίηση του έργου, το οποίο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να έχει ολοκληρωθεί ως το 2015, η WIND επέλεξε την Huawei, έναν παγκόσμιο κολοσσό στον κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη καλυφθεί με το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο εκσυγχρονισμός του δικτύου θα έχει καλύψει και περιοχές μεγάλης τουριστικής ζήτησης, μέρος της Πελοποννήσου, της Ηπειρωτικής Ελλάδας και αριθμό νησιών.

Ειδικότερα, το νέο 3G δίκτυο της WIND καλύπτει το 73% του πληθυσμού της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το 92% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ στην Αθήνα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μέχρι σήμερα το 88,7% με στόχο να ξεπεράσει το 95% το επόμενο διάστημα.

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της εταιρείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αυτήν την περίοδο καθώς θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια.

Mobile Internet για όλους από τη WIND

Καθώς η πρόσβαση στο Internet με τη χρήση των κινητών συσκευών (smart phone, laptop, notebook, tablet, κλπ.) αυξάνεται εντυπωσιακά στην Ελλάδα2, η WIND αξιοποιεί εμπορικά την κυρίαρχη αυτή τάση μέσα από τη στρατηγική της Mobile Internet για όλους.

Η γκάμα προϊόντων της WIND για το Mobile Internet καλύπτει κάθε ανάγκη πλοήγησης στο Internet από κινητή συσκευή, τόσο για εντατικούς όσο και για περιστασιακούς χρήστες, είτε είναι συνδρομητές με συμβόλαιο είτε συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας. Τα προσφερόμενα πακέτα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζουν έλεγχο του κόστους και οικονομία, «απελευθερώνοντας» τη χρήση του ασύρματου Internet.

Έτσι, ο απαιτητικός χρήστης ασύρματου Internet επιλέγοντας το πακέτο WIND Mobile Broadband έχει στη διάθεσή του 30GB με 24,90€/ μήνα απολαμβάνοντας ουσιαστικά απεριόριστη μηνιαία χρήση του Internet όπου και αν βρίσκεται ενώ ο χρήστης που θέλει να «σερφάρει» περιστασιακά από το κινητό του μπορεί να το κάνει με μόλις 1€ για απεριόριστη χρήση μέσα στην ημέρα με την υπηρεσία Mobile Internet Daily, η οποία καλύπτει όλους τους πελάτες WIND, συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής.

1 LCC, περίοδος μετρήσεων: Φεβ – Μαρτ. 2012
2 ΕΛΣΤΑΤ, πανελλαδική έρευνα 2011: 160% ετήσια αύξηση στη χρήση του Internet από φορητό υπολογιστή, 48,6% ετήσια αύξηση στη χρήση του Internet από κινητό τηλέφωνο

Δελτίο Τύπου

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.