Ο Κόσμος Απογοητεύτηκε Από Το iPhone 5

Δεν είναι ψέμα ότι πολλοί περίμεναν το νέο iPhone να έχει κάποια χαρακτηριστικά που αποκτούν πολλά smartphones τώρα, NFC, ίσως ασύρματη φόρτιση ή καλύτερη κάμερα. Όμως η Apple δεν τα έδωσε. Και αυτό απογοήτευσε πολλούς που ήθελαν να το αγοράσουν.

Και δεν έχουν άδικο. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το κινητό της Apple δεν υπερτερεί σε τίποτα από τα αντίπαλα κορυφαία smartphones, όπως το Galaxy S3 της Samsung, το Lumia 920 της Nokia, το One X της HTC ή ακόμα και το Otimus G της LG. Για την ακρίβεια, αυτά τα κινητά είναι πολύ καλύτερα από το iPhone 4.5S 5.

Μπορεί να μου πείτε “είσαι υπερβολικός”, αλλά τα χαρακτηριστικά μιλάνε από μόνα τους:

Όλα τα υπόλοιπα κορυφαία smartphones προσφέρουν κάτι παραπάνω, και αυτό μετράει πολύ στον καταναλωτή. Είτε θα προσφέρουν περισσότερο χώρο στο cloud, είτε περισσότερες επιλογές στη χωρητικότητα, ασύρματη φόρτιση, μεγαλύτερες οθόνες σε ίδια ή μεγαλύτερη ανάλυση ή ακόμα και το λειτουργικό σύστημα που βολεύει το καθένα.

Το iPhone 5 δεν εντυπωσίασε όσο τα προηγούμενα iPhone. Είναι απλά η συνέχεια με μεγαλύτερη οθόνη και ο κόσμος ήθελε περισσότερα. Μερικά σχόλια δείχνουν τη δυσαρέσκεια και τη στροφή του κόσμου σε άλλα κινητά (πχ στη παρακάτω εικόνα στο Lumia 920):

Και δεν είναι μόνο στο εξωτερικό. Στο Twitter, όσους έχω κάνει follow (και είναι fan της Apple, Έλληνες) αναφέρουν ότι δεν εντυπωσιάστηκαν ή ότι ακόμα και ο σχεδιασμός του νέου iPod touch 5 είναι καλύτερος από αυτού του iPhone.

Αλλά δεν είναι μόνο ο κόσμος, το The Telegraph (διάσημο στο εξωτερικό) λέει ότι το 5 δεν αφήνει την αίσθηση ότι τα Galaxy S3, HTC One X, ή το Nokia Lumia 920 είναι παλιά ή δεν εντυπωσιάζουν πλέον. Και το Laptop Magazine (επίσης γνωστό στο εξωτερικό) με τη σειρά του ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι το Lumia 920 έχει καλύτερη οθόνη και κάμερα.

Τέλος, για όσους δεν πείστηκαν ότι το iPhone 5 απογοήτευσε το κόσμο, ακολουθούν κάποια σχόλια από αναγνώστες του Techblog.gr:

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Έτσι θα έπρεπε να ήταν ένα χρόνο πριν

-Nicos V.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από έναν κάτοχο τεσσαριού.
Τίποτα καινούργιο ως συσκευή το 5. Μόνο βελτιωμένα specs.
Κάτι σαν νέα έκδοση του 4s.
Δυστυχώς μόνο η samsung έκανε πραγματική δουλειά από τη μία συσκευή στην άλλη με το galaxy.
Και αυτό το μακρυνάρι ρε γμτ… σαν τηλεκοντρόλ…

-nickvog

Η Apple σκότωσε την φαντασία δημιουργίας.

-Γιάννης

Άντε βρε, πάλι η Apple έπαιξε την Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια, τον Ροβινσώνα Κρούσο, τον Μαγγελάνο κι ούτε ο καθεξής.

Με δυό λόγια ΕΨΑΞΕ! και ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ!!! τη 8άρα βελτιωμένη κάμερα, την 4άρα widescreen οθόνη και τον βελτιωμένο επεξεργαστή περσυνής τεχνολογίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα σχολιάσω το »πιο λεπτό και ελαφρύ», γιατί μετά θα κάνω χαρακίρι…

Αγαπητά Apple fanboys aka iZombies:

Φάτε σπόρια, να σας φύγει η στεναχώρια!!!!!!!!!!!!!!!!

-Γιώργος Κουτσούρης

Μεγαλη αποτυχια!!! τοσος ντορος για το ΤΙΠΟΤΑ στην κυριολεξια.

-jimys2007

Αυτό ήταν το iPhone που θα ντρόπιαζε το σ3?

-Nero55

Το iPhone 5 αναμφίβολα θα πουλήσει, όμως ήδη χάνει αγοραστές. Αν του χρόνου η Apple κυκλοφορήσει κάποιο iPhone 5S όπως μας έχει συνηθίσει, τότε μετά από 2 χρόνια, με το iPhone 6 θα είναι αργά. Θα έχει χάσει πολλούς χρήστες.

Εσύ θα αγοράσεις το νέο iPhone;
[polldaddy poll=6531937]

Πηγές: 1, 2

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.