Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Ο Υπολογιστής Που Κοστίζει $13

Έχεις ακουστά για τον υπολογιστή Raspberry Pi που κοστίζει μόλις $35; Η Texas Instruments έφτιαξε έναν ακόμα φθηνότερο που κοστίζει $13.

Ο υπολογιστής αυτός ονομάζεται Stellaris LaunchPad και φυσικά δεν είναι πύργος, αλλά μία μικρή μητρική πλακέτα. Είναι βασισμένος στον Stellaris LM4F120H5QR microcontroller, ο οποίος διαθέτει ARM επεξεργαστή στα 80MHz (32-bit Cortex M4), 256KB μνήμη Flash, 32KB SRAM, 2KB EEPROM, dual 12-bit ADC, 6×64-bit και 6×32-bit timers, και 43 GPIO pins. Η σύνδεση με άλλες συσκευές γίνεται μέσω USB Micro-B.

Ο Stellaris LaunchPad φυσικά δεν προορίζεται για βαριά χρήση και με αυτά τα χαρακτηριστικά το μόνο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να τρέξει είναι το… DOS ή κάποιο παρόμοιο. Δηλαδή ο χρήστης τον διαχειρίζεται με γραμμές εντολών.

Τον EK-LM4F120XL Stellaris LM4F120 LaunchPad Evaluation Board μπορείς να τον αγοράσεις από αυτή τη σελίδα της Texas Instruments με τιμή $12.99. Παρακάτω είναι ένα βίντεο για την επίδειξή του από τη πηγή μας.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: