[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] HTC Windows Phone 8S: Μικρό και Καλό

HTC 8S - Μπροστά

Η HTC ήταν πάντοτε πιστή στο λειτουργικό της Microsoft. Ξεκίνησε με το Windows Mobile, μετά έφτιαξε διάφορα με το καινούργιο τότε Windows Phone 7 ενισχύοντας τη παρουσία των Windows στην αγορά, και τώρα ανακοίνωσε το μεγάλο 8X και το μικρό 8S. Για το πρώτο είχαμε κάνει παρουσίαση πριν κάποιες εβδομάδες, και τώρα ήρθε η σειρά του δεύτερου.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Λογισμικό: Windows Phone 8
  • Οθόνη: 4.0 ίντσες, ανάλυση 800 x 480 pixels, Super LCD, Gorilla Glass
  • Επεξεργαστής: διπύρηνος στο 1GHz (Qualcomm S4)
  • Μνήμη RAM: 512MB
  • Κάμερα: 5 Megapixel, αυτόματη εστίαση, LED flash, 720p HD βίντεο
  • Εμπρόσθια κάμερα: –
  • Αποθηκευτικός χώρος: 4GB
  • Λοιπά: WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 2.1 + EDR, GPS, FM ραδιόφωνο, microSD (έως 32GB), microUSB, υποδοχή για jack 3.5 χλστ, Beats Audio, Micro SIM
  • Μπαταρία: 1.700 mAh
  • Διαστάσεις: 120.5 x 63 x 10.28 χιλιοστά
  • Βάρος: 113 γραμμάρια με την μπαταρία

Κύρια Πλεονεκτήματα

  • Ελαφρύ και ωραίος σχεδιασμός
  • Διάφορα χρώματα
  • Βαθιά ενσωμάτωση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης σε όλο το περιβάλλον
  • Ακύρωση θορύβου με ειδικό μικρόφωνο
  • Τεχνολογία ήχου Beats
  • Μεγάλο εύρος θέασης (IPS)

Κύρια Μειονεκτήματα

  • Ο χρήστης δεν μπορεί να βγάλει τη μπαταρία
  • Δεν υπάρχει εμπρόσθια κάμερα
  • Δεν υπάρχει FM ραδιόφωνο
  • Θα μπορούσε να είχε καλύτερη οθόνη
  • Μέτρια κάμερα

Κύριος Ανταγωνισμός

  • HTC Desire X
  • Samsung I8190 Galaxy S III mini
  • LG Optimus L9 P760
  • Sony XPERIA P
  • LG Nexus 4 (δεν κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα)

Η Βαθμολογία Μας

  • Σχεδιασμός: 9/10
  • Λογισμικό: 7/10
  • Χαρακτηριστικά: 6/10
  • Τελική βαθμολογία: 7,3

Εικόνες Τύπου
[royalslider id=”1″]

Η εισαγωγή για το κινητό κάπου εδώ φτάνει στο τέλος της.

Πρώτη Επαφή

Συσκευασία

HTC 8S - Συσκευασία

Μέσα στη λευκή λιτή συσκευασία του 8S βρίσκουμε τα κλασσικά – έναν φορτιστή, τα ακουστικά, κάποια απαιτούμενα χαρτιά και φυσικά τη συσκευή. Μπαταρία όπως αναφέρουμε και στη λίστα με τα μειονεκτήματα δεν υπάρχει γιατί είναι ενσωματωμένη επάνω στο κινητό και δεν μπορεί να βγει αν δεν ανοιχτεί από κάποιον ειδικό.

Κατασκευή

Η HTC έχει κατασκευάσει το μικρό της κινητό με τα ίδια υλικά που χρησιμοποίησε και στο μεγαλύτερο, το 8X, κάτι που είναι πολύ καλό. Μάλιστα, στο πίσω μέρος, στο πάνω μέρος από τη χρωματιστή μπάρα μοιάζει με το αδερφάκι του. Το κινητό έχει σχεδιαστεί με τέσσερις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, συγκεκριμένα με μπλε μπάρα και μαύρο σώμα (αυτό που έχουμε εμείς για την παρουσίαση), λευκή μπάρα και μαύρο, πορτοκαλί και κόκκινο και κίτρινο με γκρι. Έτσι μπορείς να διαλέξεις όποιο σου αρέσει, μόνο που στην Ελλάδα κυκλοφορεί μόνο το λευκό. Βέβαια μπορείς να το βρεις σε διάφορα online Ελληνικά καταστήματα σε άλλα χρώματα, αλλά έρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Για παράδειγμα, το δικό μας μπλε ήρθε από το Λονδίνο και δεν έχει την Ελληνική γλώσσα για το μενού (πληκτρολόγιο κανονικά υπάρχει).

Στη δεξιά πλευρά του Windows Phone 8S βρίσκονται τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και της κάμερας.
HTC 8S - Δεξιά Πλευρά

Στην απέναντι αριστερή πλευρά απολύτως τίποτα.
HTC 8S - Αριστερή Πλευρά

Από πάνω έχουμε την υποδοχή για τα ακουστικά (3,5 χιλιοστών βεβαίως-βεβαίως) και το κουμπί για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση και κλειδώματος/ξεκλειδώματος.
HTC 8S - Πάνω Πλευρά

Στο κάτω μέρος βρίσκουμε το μικρόφωνο και την υποδοχή για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστή, τη microUSB.
HTC 8S - Κάτω Πλευρά

Από πίσω υπάρχει η 5άρα κάμερα και το LED φλας της. Λίγο πάνω από τη μπάρα είναι το ηχείο. Χαρακτηριστικό είναι το πως βγαίνει το καπάκι για να υπάρχει πρόσβαση στη micro-SIM (πλέον μόνο αυτές οι κάρτες χρησιμοποιούνται στα κινητά) και στη κάρτα microSD. Είναι σημαντικό να έχεις μία microSD στο κινητό, γιατί η HTC το έχει εφοδιάσει μόνο με 4GB ενσωματωμένης χωρητικότητας. Βέβαια πάντα αυτό εξαρτάται από τον χρήστη.
HTC 8S - Πίσω

Χειρισμός

HTC 8S - Στο χέρι

Το HTC Windows Phone 8S είναι από τα καλύτερα κινητά που έχουμε χειριστεί. Σίγουρα θα έχεις δει τη διαφήμιση του iPhone 5 που λέει ότι “το δάχτυλο φτάνει από εδώ μέχρι εδώ” και καλύπτει όλη την οθόνη. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την 4άρα οθόνη του 8S και έτσι μπορείς να το πιάσεις άνετα με το χέρι. Είναι τέλεια σχεδιασμένο και θα το βολευτείς αμέσως. Σε σύγκριση που κάναμε με το HTC 7 Trophy (πρώτης γενιάς Windows Phone) που φοράει οθόνη 3.8 ιντσών, έχει το ίδιο μήκος, αλλά είναι λίγο πιο πλατύ.

Λογισμικό

Windows Phone 8

HTC 8S - Στο χέρι

Το Windows Phone 8S όπως αποκαλύπτει και το όνομα του τρέχει τη τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος από τη Microsoft κάτι που το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Ως γνωστόν, δεν δέχεται παραμετροποιήσεις όπως το Android και οι εταιρίες το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να βάζουν απλά δικά τους προγράμματα. Η Nokia έχει τα περισσότερα, όμως και η HTC δεν πάει πίσω.

Στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές βρίσκουμε το HTC, μία εφαρμογή για τον καιρό και το χρηματιστήριο που έχει και Live Tile για το ρολόι στην Αρχική, την Flashlight για ενεργοποίηση του LED flash δίπλα στη κάμερα για χρήση σαν φακό, το Photo Enhancer για επεξεργασία φωτογραφιών και εφαρμογή διαφόρων εφέ, την Connection Setup για ρύθμιση της συνδεσιμότητας σε 3G δίκτυα και τέλος το Get More Space για να διαχειρίζεσαι τη μικρή χωρητικότητα του κινητού (εμφανίζονται πόσα τραγούδια υπάρχουν κλπ). Όλες είναι χρήσιμες για τη καθημερινότητα, και η προτελευταία για την πρώτη φορά που ανοίγεις το κινητό. Άχρηστες εφαρμογές που υπάρχουν στο Windows Phone 7, όπως HTC Watch για να νοικιάζεις ταινίες (κανείς δεν την χρησιμοποιούσε), πλέον δεν υπάρχουν.

Σαν λογισμικό, το Windows Phone είναι ‘παιχνιδιάρικο’ με πολλά εφέ, πάρα πολύ γρήγορο (πιθανότατα το γρηγορότερο) και όμορφο. Από μόνο του έχει πολλές δυνατότητες, όπως ενσωμάτωση κοινωνικών δικτύων, λήψη χαρτών για κάμποσες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) για να μην χρειάζεται η λήψη τους κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε και άλλα, και μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές από το Store. Υπάρχουν ήδη διάσημες, όπως τα Facebook, Twitter και WhatsApp, αλλά ακόμα λείπουν αρκετές όπως το Instagram.

Κάμερα

Απογοήτευση 5 χιλιάδων pixel

HTC 8S - Κάμερα

Το HTC Windows Phone 8S φοράει μία κάμερα 5-megapixel με ένα LED για φλας, η οποία αποδίδει 2592 x 1944 pixels. Πριν ανοίξω την εφαρμογή της κάμερας περίμενα ότι θα απέδιδε ικανοποιητικά – 2012 έχουμε και πάμε στο 13, σωστά; Όμως αυτό που αντίκρισα είναι η ίδια ποιότητα με ένα HTC 7 Trophy του 2010! Δεν ξέρω πως τα κατάφερε η HTC, αλλά υπάρχει θόρυβος και τα χρώματα δεν είναι πολύ καλά. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και βίντεο για δείγμα.

Εικόνα #1

WP_20130101_004

Εικόνα #2

WP_20130101_005

Εικόνα με Πλήρη Ζουμ

WP_20130101_006

Βίντεο

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ckKF0mRbYts&w=640&h=360]
Πρωτότυπο Βίντεο

Επίλογος

HTC 8S - Μπροστά (2)

Το HTC Windows Phone 8S είναι ένα όμορφο κινητό, δεν κολλάει καθόλου επειδή τρέχει ένα καλά αναπτυγμένο λειτουργικό σύστημα και φοράει έναν διπύρηνο επεξεργαστή που φοράνε και τα κορυφαία με WP, αλλά χάνει στα πολυμέσα. Δηλαδή αν είσαι ο τύπος που τραβάει φωτογραφίες κάθε μέρα ή ακούει συνέχεια μουσική, τότε θα πρέπει να στραφείς σε άλλα μοντέλα. Αντιθέτως, αν κάνεις όλα τα υπόλοιπα και δεν σε νοιάζουν πολύ τα πολυμέσα, τότε αυτό είναι το ιδανικό κινητό για σένα. Αν έχεις συνηθίσει βέβαια τις χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια του Android και iOS, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείς και στα λίγα και καλά του Windows Phone, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα σε μερικούς μήνες. Οι εφαρμογές στο κατάστημα όλο και αυξάνονται. Εμείς πάντως το προτείνουμε.

Τιμές

Το 8S θα το βρεις σε διάφορες τιμές. Στο Skroutz ξεκινάει από τα 290€, και στα καταστήματα η τιμή του είναι σταθερά στα 329€. Από το Expansys θα το βρεις στα 340€ μαζί με τα μεταφορικά αλλά θα το βρεις σε όλα τα διαθέσιμα χρώματα, σε αντίθεση με τα Ελληνικά καταστήματα που προμηθεύονται το λευκό με μαύρο.

new SkroutzWidget().display_sku({id:2492492});

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.