Σπάνιο Apple I Πωλήθηκε Για $670,000

Σπάνιο Apple I Πωλήθηκε Για $670,000

Apple I

Πρέπει να υπάρχουν περίπου 6 Apple I υπολογιστές που να δουλεύουν σε όλο το κόσμο. Αυτή την εβδομάδα ένα από αυτά έσπασε ρεκόρ σε δημοπρασία που ξεκίνησε από $30,000 και κατέληξε να πωλείται $671,400. Το προηγούμενο ρεκόρ για τον ίδιο υπολογιστή σε δημοπρασία ήταν $640,000 τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Τι περίεργο έχουν όμως αυτοί οι υπολογιστές; Αυτοί είναι οι πρώτοι που φτιάχτηκαν από την Apple. Στη πραγματικότητα, είναι οι πρώτοι που συναρμολογήθηκαν στο γκαράζ των γονιών του Steve Jobs το 1976, στο χέρι από τον Steve Wozniak. Τότε η εταιρία ήταν μία μικρή που μόνο οι ίδιοι και φίλοι τους την ήξεραν που προσπαθούσε να γίνει ότι είναι σήμερα.

Μόνο 200 Apple I φτιάχτηκαν συνολικά. Περίπου 50 από αυτά είναι χαλασμένα και τα 6 που δουλεύουν υπολογίζονται ότι έχουν παραμείνει στον κόσμο. Τα υπόλοιπα πετάχτηκαν ή καταστράφηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Που να ήξεραν… Ο συγκεκριμένος πάντως πουλήθηκε με το αρχικό εγχειρίδιο χρήστη και ένα υπογεγραμμένο γράμμα στον αρχικό ιδιοκτήτη, Frank Hatfield, από τον Steve Jobs.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.