Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Τα Google Glass Έγιναν Root Και Τρέχουν Ubuntu Ζωντανά Στο Google I/O

Google Glass Ubuntu

Κατά την διάρκεια του Google I/O, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα συνέδριο με τίτλο “Voiding your Warranty”, όπου οι υπάλληλοι έδειξαν πως να κάνετε root τα Google Glass και μετά αυτά να τρέχουν Ubuntu. Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ότι έχουμε τον κλασικό Android 4.0.4 laucher που τρέχουν και από την αρχή τα Glass, και όχι τις γνωστές κάρτες που είναι το βασικό τους περιβάλλον. Τα βήματα για το ξεκλείδωμα περιλαμβάνουν να στείλεις μερικά APK (Launcher, Ρυθμίσεις και Σημειωματάριο) στη συσκευή μέσω adb, και έπειτα να συνδέσεις τα γυαλιά με Bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι. Μετά από αυτά είναι να ξεκλειδώσεις τον bootloader με fastboot για να flashάρεις νέο boot image και να αποκτήσεις root πρόσβαση. Για να τρέξεις Ubuntu, ή οποιαδήποτε άλλη διανομή του Linux φυσικά, πρέπει να κατεβάσεις κάποιες εφαρμογές επιπλέον – τις Android Terminal Emulator και Complete Linux Installer. Έτσι θα μπορείς να περάσεις όποια διανομή του Linux θέλεις. Μπορείς ακόμη μέσω SSH ή VNC να έχεις πρόσβαση σε Ubuntu PC κατευθείαν από τα Glass. Βέβαια όλα αυτά θα οδηγήσουν στην ακύρωση της εγγύησης των γυαλιών, όπως ονομάζεται και το συνέδριο.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: