Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Τα SMS Έγιναν 20 Χρονών

Η Υπηρεσία Σύντομων Μηνυμάτων, ή αλλιώς SMS, έκλεισε 20 χρόνια ύπαρξης και παρόλο που τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έχουν αλλάξει, αυτοί οι 160 χαρακτήρες δεν έχασαν την αξία τους. Μάλιστα, τα SMS είναι αναμφισβήτητα μία από τις δημοφιλέστερες μορφές επικοινωνίας, αφού κάθε χρόνο στέλνονται 8 τρισεκατομμύρια τέτοια μηνύματα.

Όλα ξεκίνησαν 20 χρόνια πριν, όταν στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 ο Neil Papworth έστειλε μέσω από το δίκτυο της Vodafone (χρησιμοποιώντας υπολογιστή) ένα μήνυμα γράφοντας ‘Merry Christmas’, στον Richard Jarvis, έναν εργαζόμενο του, ο οποίος το έλαβε σε ένα Orbitel 901 τηλέφωνο (αυτό στη φωτογραφία).

Ο Papworth τα κατάφερε όταν ήταν 22 χρονών, και δήλωσε ότι θα ήταν χρήσιμο για το προσωπικό εταιριών ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους. Που να ήξερε ότι 10 χρόνια μετά άρχισε να το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και ότι θα υπήρχαν υπηρεσίες όπως τα WhatsApp, Viber, iMessage και BBM που κάνουν κάτι αντίστοιχα άμεσα, με περισσότερες δυνατότητες και δωρεάν…

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: