Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Τι Είναι Η Ηλιακή Καταιγίδα Και Πως Μας Επηρεάζει

Ηλιακή Καταιγίδα

Αν δεν το γνωρίζατε, μέσα στις επόμενες ώρες περιμένουμε μια ισχυρή μαγνητική καταιγίδα. Όμως τι είναι αυτή η καταιγίδα που μιλάνε όλοι;

Οι μαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων και δημιουργούνται όταν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων (πρωτόνια και ηλεκτρόνια) εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ήλιου με ταχύτητες 400-1.200 χμλ/δευτερόλεπτο προς την Γη.

Το πρώτο κρούσμα έγινε στις 22 Μαΐου που έγινε μια ηλιακή έκρηξη και αυτό ήταν που προβλημάτισε έντονα τους επιστήμονες. Στην χώρα μας έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμός, με τους επιστήμονες να φοβουνται για προβλήματα στην τηλεπικοινωνίες, και ότι θα επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία και την συμπεριφορά. Σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες, τα προβλήματα στην υγεία θα είναι πονοκεφάλοι, ζαλάδες, αυπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης, και χαμηλή ζωτικότητα.

Σε ότι αφορά τα τεχνολογικά, αυτή η καταιγίδα αναμένεται να επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες, να έχουμε θόρυβο (χιόνια) στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, παρεμβολές στο σύστημα δορυφορικών θέσεων, GPS, και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας. Το 2005 είχε συμβεί ξανά το ίδιο προκαλώντας στον Καναδά πεντάωρη συσκότιση.

Στην ουσία όμως όλα αυτά δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την καθημερινότητά μας. Απλά αν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω να γνωρίζετε τι γίνεται.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: