Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Το Νέο iPod nano Είναι Εμπνευσμένο Από Τα Nokia Lumia Και Samsung;

Όταν η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα νέα iPod, τότε άρχισαν να μιλούν οι “κακές γλώσσες” αναφέροντας ότι το νέο nano μοιάζει με τα Lumia. Ισχύει;

Μάλλον… ναι! Η Apple δεν είναι η αθώα εταιρία που την αντιγράφουν και μετά κάνει μηνύσεις σε αντίπαλες εταιρίες που απειλούν τις πωλήσεις της. Όπως φαίνεται και στη παρακάτω φωτογραφία, ο σχεδιασμό του iPod nano 7ης γενιάς είναι ίδιος με αυτού των Nokia Lumia (στη φωτογραφία είναι το 920).

Μα δεν είναι ίδια;

Φαίνεται καθαρά ότι το nano, σκόπιμα ή μη, είναι “εμπνευσμένο” από τα Lumia καθώς οι άκρες είναι στρογγυλεμένες, στα πλάγια υπάρχει ξεχωριστό υλικό και χρώμα, στο κέντρο είναι η οθόνη και γύρω από αυτή ένα άλλο πλαίσιο και αυτό οδηγεί στο να υπάρχει μόνο μία διαφορά μεταξύ nano-Lumia… το χρώμα.

Η Nokia έχει ήδη κατοχυρώσει σε πατέντα το design των Lumia 920 και 820 και μάλλον ετοιμάζεται για μήνυση. Το μέλλον στη τεχνολογία θα είναι πολύ ενδιαφέρον αφού η Apple μπορεί να χτυπηθεί από παντού και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εν συντομία, η κινέζικη εταιρία που πατένταρε τον σχεδιασμό του νέου iPhone και θα κάνει μήνυση, η Samsung μπορεί να κάνει μήνυση για το 4G/LTE στο iPhone 5 και τώρα η Nokia για το nano. Για να δούμε!

Ενημέρωση: Βρήκαμε και άλλη πιθανή αντιγραφή του iPod nano 7! Το Samsung YP-P2 (πηγή), μοντέλο του 2007! Το YP-P2 έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη 3 ιντσών και είναι πιο χοντρό από το iPod nano 7 στα 9.9 χιλιοστά.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: