Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Το Πρωτόκολλο IPv6 Μπαίνει Σε Λειτουργία

Παρά το γεγονός ότι ο μέσος χρήστης Ιστού δεν θα παρατηρήσει τη διαφορά, η Τετάρτη σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Διαδικτύου – η έναρξη του IPv6.

Κάποιες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας και παροχείς ίντερνετ ξεκίνησαν επίσημα να διαθέτουν IPv6 διευθύνσεις στα προϊόντα και υπηρεσίες τους, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Google, Facebook, Cisco, Comcast και Yahoo.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, το IPv6 είναι ένα πρωτόκολλο Internet που σχεδιάστηκε από το Internet Engineering Task Force (IETF) για να δημιουργήσει ένα σχεδόν απεριόριστο αριθμό νέων διευθύνσεων IP όταν ο κόσμος ξεμείνει από διευθύνσεις στο πιο διαδεδομένο πρωτόκολλο Διαδικτύου, το IPv4.

Οι διευθύνσεις IP στο IPv4 είναι περίπου 4.3 δισεκατομμύρια και για αυτό τελειώνουν, ενώ στο IPv6 είναι 340,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000! Ακολουθεί βίντεο της Google που λέει αναλυτικότερα για τις IP.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-Uwjt32NvVA&w=670&h=377]

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: