Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Το Bing Δείχνει Πέντε Φορές Περισσότερες Επικίνδυνες Ιστοσελίδες Από Το Google

Bing

Ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης Google & Microsoft Bing, η Google είναι μακράν η δημοφιλέστερη επιλογή, και αυτό αποδεικνύεται καλό βάσει μιας πρόσφατης έρευνας, που δείχνει ότι το Bing δείχνει επικίνδυνες ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης, σχεδόν πέντε φορές περισσότερο από το Google. Με λίγα λόγια το Bing είναι πιθανότερο να προβάλλει ιστοσελίδες με βλαβερό περιεχόμενο ή κώδικα οποιασδήποτε μορφής, σε σχέση με το Google.

Ένα ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών και ερευνών με το όνομα AV-Test διεξήγαγε μια δεκαοκτάμηνη έρευνα και περιελάμβανε 40 εκατομμύρια ιστοσελίδες συνολικά που προμηθεύτηκαν από 7 διαφορετικές μηχανές αναζήτησης. 10 εκατομμύρια προήλθαν από το Google, άλλες τόσες από το Bing, 13 εκατομμύρια προήλθαν από μια ρωσική μηχανή αναζήτησης με όνομα Yandex, και τα υπόλοιπα από τις μηχανές Blekko, Faroo, Teoma και Baidu.

Εκπληκτικό φαίνεται πως σε αυτά τα 40 εκατομμύρια ιστοσελίδες, μόνο οι 5000 περιείχαν επικίνδυνο περιεχόμενο ή κώδικα. Το Yandex έπιασε το μεγαλύτερο ποσοστό επικινδυνότητας στα αποτελέσματα αναζήτησης του, ενώ το Bing έδωσε 1285 κακόβουλες ιστοσελίδες από τα 10 εκατομμύρια ιστοσελίδες της που συμμετείχαν στην έρευνα. Από την άλλη όμως, στο Google ήταν μόλις 272 κακόβουλα αποτελέσματα – σαφώς λιγότερα από το Bing.

Σαφώς οι πιθανότητες εύρεσης τέτοιων ιστοσελίδων είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές, οπότε είτε χρησιμοποιείτε το Bing είτε το Google είναι πάντα σημαντικό να προσέχουμε τις ιστοσελίδες στις οποίες έχουμε πρόσβαση και να σιγουρευόμαστε ότι η ιστοσελίδα μας δεν περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. Οι Web browsers συνήθως αποτρέπουν την είσοδο σε ύποπτες σελίδες με προειδοποιητικά μηνύματα, αλλά πάντα καλό είναι να έχουμε μια σχετική γνώση περί του θέματος.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: