Το Bing Δείχνει Πέντε Φορές Περισσότερες Επικίνδυνες Ιστοσελίδες Από Το Google

Το Bing Δείχνει Πέντε Φορές Περισσότερες Επικίνδυνες Ιστοσελίδες Από Το Google

Bing

Ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης Google & Microsoft Bing, η Google είναι μακράν η δημοφιλέστερη επιλογή, και αυτό αποδεικνύεται καλό βάσει μιας πρόσφατης έρευνας, που δείχνει ότι το Bing δείχνει επικίνδυνες ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης, σχεδόν πέντε φορές περισσότερο από το Google. Με λίγα λόγια το Bing είναι πιθανότερο να προβάλλει ιστοσελίδες με βλαβερό περιεχόμενο ή κώδικα οποιασδήποτε μορφής, σε σχέση με το Google.

Ένα ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών και ερευνών με το όνομα AV-Test διεξήγαγε μια δεκαοκτάμηνη έρευνα και περιελάμβανε 40 εκατομμύρια ιστοσελίδες συνολικά που προμηθεύτηκαν από 7 διαφορετικές μηχανές αναζήτησης. 10 εκατομμύρια προήλθαν από το Google, άλλες τόσες από το Bing, 13 εκατομμύρια προήλθαν από μια ρωσική μηχανή αναζήτησης με όνομα Yandex, και τα υπόλοιπα από τις μηχανές Blekko, Faroo, Teoma και Baidu.

Εκπληκτικό φαίνεται πως σε αυτά τα 40 εκατομμύρια ιστοσελίδες, μόνο οι 5000 περιείχαν επικίνδυνο περιεχόμενο ή κώδικα. Το Yandex έπιασε το μεγαλύτερο ποσοστό επικινδυνότητας στα αποτελέσματα αναζήτησης του, ενώ το Bing έδωσε 1285 κακόβουλες ιστοσελίδες από τα 10 εκατομμύρια ιστοσελίδες της που συμμετείχαν στην έρευνα. Από την άλλη όμως, στο Google ήταν μόλις 272 κακόβουλα αποτελέσματα – σαφώς λιγότερα από το Bing.

Σαφώς οι πιθανότητες εύρεσης τέτοιων ιστοσελίδων είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές, οπότε είτε χρησιμοποιείτε το Bing είτε το Google είναι πάντα σημαντικό να προσέχουμε τις ιστοσελίδες στις οποίες έχουμε πρόσβαση και να σιγουρευόμαστε ότι η ιστοσελίδα μας δεν περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. Οι Web browsers συνήθως αποτρέπουν την είσοδο σε ύποπτες σελίδες με προειδοποιητικά μηνύματα, αλλά πάντα καλό είναι να έχουμε μια σχετική γνώση περί του θέματος.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.