Το Firmware Του PlayStation 3 Χακαρίστηκε… Ξανά

Η εταιρία EuroGamer ισχυρίζεται ότι το νέο firmware με υποστήριξη PSN το οποίο προοριζόταν για κονσόλες που ήταν ήδη χακαρισμένες, ακολουθήθηκε απο την δημοσίευση των αποκρυπτογραφημένων κλειδιών τύπου LV0 του Sony PS3.

Παλιότερα, το PS3 έβλεπε τα custom firmware να γινόντουσαν συχνό φαινόμενο, αλλά η Sony έπραξε όπως θα επρεπε για να διασφαλίσει ότι αυτές οι παραβιάσεις ασφαλείας θα μείνουν στο παρελθόν, γεγονός που θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατο να χακαριστεί το PS3 μετά απο αυτό. Όχι έως σήμερα…

Ο διευθυντής της Eurogamer, o k.Richard Leadbetter εξήγησε:

Η κυκλοφορία του νέου custom firmware – και τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης LV0 ιδίως – θέτει σοβαρά ζητήματα. Ενώ η Sony σχεδόν βέβαια θα αλλάξει τις προϋποθέσεις του συνθηματικού για το PSN, για άλλη μια φορά στην επερχόμενη ενημέρωση 4.30, η αποκάλυψη των κλειδιών LV0 σημαίνει ότι κάθε νέα ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει από τη Sony μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί με ελάχιστη ή καμία απολύτως προσπάθεια.

Η κινεζική ομάδα hacking BlueDiskCFW τόνισε το συγκεκριμένο θέμα, και ότι έχουν σχέδια για να βγάλουν λεφτά από την πώληση του custom firmware. Φυσικά, αμφισβητήθηκε ότι η ομάδα BlueDisk έκανε αυτή την ανακάλυψη, αλλά απλώς θέλουν τη δημοσιότητα και ίσως είδαν μία ευκαιρία για εύκολο χρήμα από τις μάζες.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.