Το iFixit Έκανε Τeardown Τα Nexus 7 2 Και Chromecast

Το iFixit Έκανε Τeardown Τα Nexus 7 2 Και Chromecast

iFixit Nexus 7 2 & Chromecast

Πόσο σπαστικό θα μπορούσε να ήταν άμα αγόραζες ένα ολοκαίνουριο Nexus 7 2 και να χάλαγε κάτι… Αλλά τα παιδιά στο iFixit μας απέδειξαν ότι δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να το ανοίξεις και να το φτιάξεις, μιας και το βαθμολόγησαν με 7/10, κάτι που δείχνει ότι είναι εύκολα επισκευάσιμο.

Μέσα στη συσκευή βρήκαν ότι ο επεξεργαστής που κάνει τη δουλειά πρόκειται για τον Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064-1AA με τέσσερις Krait 300 πυρήνες χρονισμένους στα 1,5GHz. Επάνω στη μητρική βρήκαν επίσης τη RAM που είναι 4 chips Elpida 512MB, το SK Hynix 16GB eMMC που είναι το τσιπάκι του αποθηκευτικού χώρου, ένα τσιπάκι Wi-Fi a/b/g/b και με Bluetooth 4.0 από την Qualcomm. Η μπαταρία των 3.8V 3,950mAh ήταν δύσκολο να ξεκολλήσει.

Όμως μαζί με το Nexus 7 2ης γενιάς η Google ανακοίνωσε και το Chromecast. Έτσι άνοιξαν και αυτό. Σε αυτό βρήκαν το Marvell DE3005-A1 chipset (με δύο πυρήνες στα 1,2GHz) με 512MB DDR3 RAM χαμηλής κατανάλωσης, 2GB flash μνήμη, Wi-Fi b/g/n και Bluetooth 3.0. Όλα αυτά είναι επάνω σε μία πλακετούλα και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα.

Μπορείς να δεις το teardown του Nexus 7 2 εδώ και του Chromecast εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.