Το iPhone Έγινε 6 Ετών

iPhone 4S black cam TC

Σαν σήμερα, πριν 6 χρόνια, έγινε μια μεγάλη ανατροπή στην κινητή τηλεφωνία, προς το καλύτερο. Σαν σήμερα 6 χρόνια πριν, η Apple ανακοίνωσε το iPhone, την πιο πετυχημένη συσκευή που κυκλοφόρησε ποτέ. Και όπως θα ήτανε λογικό, με το πέρασμα του χρόνου έλαβε σημαντικές αναβαθμίσεις στο σύστημα. Τότε κυκλοφορούσε με 3,5-ιντσών οθόνη ανάλυσης 320 x 480 με 165ppi, μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 412Mhz με 128MB RAM και με πίσω κάμερα της τάξης των 2-megapixel.

Από εκείνο το μοντέλο έλειπαν πολλά, όπως το 3G, GPS, MMS και φλας για την πίσω κάμερα. Και μιας που αναφέραμε την κάμερα, τότε δεν υπήρχε η αυτόματη εστίαση. Έχουν αλλάξει τόσα πολλά τα 6 αυτά χρόνια που άμα κυκλοφορούσε το πρωτο μοντέλο τώρα θα θεωρούνταν κινητό υπερβολικά χαμηλών επιδόσεων. Επίσης τότε το μοντέλο των 4GB κυκλοφορούσε στην τιμή των 499$ και έχοντας την ΑΤ&Τ να αφαιρεί 200$ από την τιμή, κόστιζε 299$ και τα 8GB να κοστίζουν 399$, και όλα αυτά με δέσμευση συμβολαίου 2 ετών.

Το τελευταίο μοντέλο φέτος είναι το iPhone 5 και για πρώτη φορά αυξήσανε το μέγεθος της οθόνης στις 4-ίντσες, πληρώντας όλα τα απαραίτητα σε ένα τωρινό smartphone. Η Apple δεν δείχνει τόσο πρωτοπόρα όσο έδειχνε 6 χρόνια πριν, διότι όλα όσα βρίσκονται στο τωρινό iPhone μπορεί να τα βρει κανένας σε ένα μεσαίας τάξης Android ή Windows Phone κινητό.

Τέλως πάντων, ευχόμαστε στο iPhone χρόνια του πολλά ως Tech Community.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.