Το iQTalk Πετάει Για Κύπρο

Τη διαθεσιμότητα του πρώτου ελληνικού κινητού, iQTalk, ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική. Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο αποκλειστικά στη Cyta.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.

Τη συμφωνία με τη Cyta και την Teleunicom για την κυκλοφορία του iQTalk στην αγορά της Κύπρου ανακοινώνει η MLS Πληροφορική. Η Teleunicom αναλαμβάνει τη διάθεση του iQTalk ως αποκλειστικός διανομέας της MLS στην Κύπρο και η Cyta θα έχει την αποκλειστικότητα (Time to Market) για τους πρώτους δύο μήνες κυκλοφορίας του κινητού στην Κύπρο. Το πρώτο ελληνικό κινητό θα είναι διαθέσιμο στους Κύπριους καταναλωτές από τις αρχές Νοεμβρίου μέσα από το δίκτυο της Cyta.

Το MLS iQTalk είναι το πρώτο ελληνικό Android κινητό που του μιλάς, σε καταλαβαίνει και πραγματοποιεί την κλήση για εσένα. Παράλληλα, έχει ενσωματωμένο το κορυφαίο λογισμικό πλοήγησης MLS Destinator Talk&Drive με χάρτες Ελλάδας και Κύπρου, που του λες που θέλεις να πας, σε καταλαβαίνει και σε οδηγεί στον προορισμό σου. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του, είναι η εντυπωσιακή οθόνη 4,3 ιντσών, η κάμερα με φλας ανάλυσης 5MP και η μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις.

Η κυπριακή αγορά smartphones είναι ιδιαίτερα δυναμική και ανερχόμενη. Τόσο η MLS, όσο και η Teleunicom και η Cyta, αναμένουν σημαντικά οφέλη από τη συνεργασία τους αυτή. Είναι κοινή επιδίωξη το MLS iQTalk να σημειώσει την ίδια επιτυχία στην αγορά της Κύπρου με αυτήν της ελληνικής αγοράς.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της MLS, η Κύπρος αποτελεί την πρώτη εκτός συνόρων αγορά στην οποία κυκλοφορεί το iQTalk. Η συμφωνία με την Cyta προβλέπει την προαγορά ενός ικανού αριθμού κινητών για να καλύψει το δίκτυο των καταστημάτων του ομίλου και των συνεργατών της. H Cyta κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.

Σχετικά με την MLS Πληροφορική

Η MLS Πληροφορική ΑΕ ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων. Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας (European Information Technology Grand Prize) ενώ τον Μάιο του 2001 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η MLS κυκλοφόρησε το 2003 την πρώτη εφαρμογή πλοήγησης στην ελληνική αγορά και το 2006 τη διεθνή καινοτομία MLS Talk&Drive. Σήμερα αποτελεί leader στον τομέα πλοήγησης αλλά και στο εκπαιδευτικό λογισμικό στην ελληνική αγορά, όπου το 2010 ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του δικού της διαδραστικού πίνακα MLSBoard. Η MLS βραβεύτηκε με το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας Κούρος 2010. Το 2012 η MLSανακοίνωσε την είσοδό της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την κυκλοφορία του MLS iQTalk, του πρώτου ελληνικού smartphone.

Σχετικά με την Teleunicom

Η TeleUnicom ιδρύθηκε το 1995 και από το ξεκίνημα της έως σήμερα δραστηριοποιείται στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Μετά από 17 χρόνια στο χώρο, συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αλυσίδες αλλά και τους Οperators στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, Fax, εκτυπωτές, τηλέφωνα Dect, GPS, Fixed Wireless Terminals και Η/Υ. Η στρατηγική συνεργασία το 2009 με την SonyEricsson Hellas (νυν Sony Mobile Communications Hellas και εν συντομία Sony Mobile) ως ο επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπός της, είναι απόρροια της μακρόχρονης και πετυχημένης σχέσης της Sony Μobile με τα ιδρυτικά στελέχη της TeleUnicom. Η TeleUnicon έχει διαμορφώσει τις υπηρεσίες της έτσι, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει άμεση παράδοση, ολοκληρωμένη υποστήριξη, καθώς και την επίσημη εγγύηση της αντιπροσωπείας στην πλήρη γκάμα των προϊόντων της. Γιατί τελικά, μόνον οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Σχετικά με την Cyta

Η Cyta ιδρύθηκε το 1962 στην Κύπρο αρχικά ως ένας Ημικρατικός Οργανισμός με σκοπό την ενασχόλησή του στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς. Αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της Κύπρου η Cyta ανέπτυξε ένα εκτεταμένο υποβρύχιο καλωδιακό δίκτυο οπτικών ινών το οποίο συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Συρία, το Λίβανο και την Αίγυπτο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία επέκτεινε τις εμπορικές της δραστηριότητες ιδρύοντας θυγατρικές ανά τον κόσμο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.