Το Moto X Κοστίζει 165€ Για Να Φτιαχτεί

Το Moto X Δεν Θα Έχει Μία Συνηθισμένη Οθόνη

Moto X Inside

Το Moto X είναι σίγουρα το καλύτερο και το ομορφότερο κινητό που έχει φτιάξει η Motorola, όμως επειδή δεν έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά δεν σημαίνει ότι είναι φθηνό στη κατασκευή του.

Μια νέα αναφορά από την IHS αποκαλύπτει ότι κοστίζει λίγο φθηνότερα για να φτιαχτεί από το Galaxy S4 της Samsung που έχει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Η αναφορά αποκαλύπτει ότι για την Motorola Mobility – Google το Moto X κοστίζει $221 (περίπου 165€) για να κατασκευαστεί, δηλαδή 16$ (περίπου 12€) λιγότερα από το S4.

Ο λόγος που το λέει αυτό η IHS είναι γιατί το SoC του κινητού (εκεί όπου υπάρχουν ο επεξεργαστής, η RAM, η κάρτα γραφικών και τα άλλα) κοστίζει 32 με 33$ (περίπου 25€), κάτι που κάνει να θεωρούμε πιο ακριβό αυτό το SoC από το SoC της Samsung με τον οκταπύρηνο Exynos Octa ο οποίος κάνει 28$ (21€). Ωστόσο η HD οθόνη του κινητού κοστίζει $62.50 (47€) σε αντίθεση με την οθόνη του S4 που κάνει 75$ (56€). Τα υπόλοιπα λεφτά πηγαίνουν στα υπόλοιπα υλικά του κινητού, όπως το πλαστικό πίσω καπάκι.

Η Motorola όμως κατασκευάζει το Moto X στις ΗΠΑ (Made in U.S.A.). Αυτό ανεβάζει το κόστος στα 12$ (9€) για κάθε κομμάτι σε σύγκριση με 7-8$ (6€) που κοστίζει το κομμάτι άμα κατασκευάζεται στην Ασία.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.