Αυτό Είναι Το Πρώτο Smartphone Για Τυφλούς

Αυτό Είναι Το Πρώτο Smartphone Για Τυφλούς

First Smartphone For The Blind

Το πρώτο smartphone στον κόσμο για τους τυφλούς είναι έτοιμο και θα λανσαριστεί σύντομα στην Ινδία. Διαφέρει από την «οθόνη» του, ένα πλέγμα από καρφίτσες που κινούνται κάθετα για να σχηματιστούν braille γράμματα που ο τυφλός μπορεί να διαβάσει.

“Δημιουργήσαμε το πρώτο Braille smartphone στο κόσμο,” είπε ο Sumit Dagar, ο δημιουργός του τηλεφώνου. “Αυτό το προϊόν βασίζεται στη καινοτόμα ‘οθόνη αφής’ η οποία είναι ικανή να ανυψώνει και να πιέζει τα περιεχόμενα που δέχεται για να τα μεταφέρει σε μοτίβα που μπορείς να ‘πιάσεις’.”

Το project ξεκίνησε αφότου ο Dagar είδε πως η τεχνολογία αγνόησε ορισμένες μεγάλες ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε και δούλευε σε αυτό, ενώ σπούδαζε στο National Institute of Design στην Ινδία. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι ακριβώς όπως σε οποιαδήποτε άλλο smartphone, εκτός από την οθόνη. Εκεί η συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνολογία Shape Memory Alloy, χρησιμοποιώντας μέταλλα για να ‘θυμάται’ το αρχικό σχήμα και να διαστέλλονται και συστέλλονται για μετά τη χρήση.

Του Dagar του πήρε 3 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτό το τηλέφωνο και πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορέσει να δημιουργήσει πιο εξελιγμένες εκδόσεις του.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.