Η νέα αναβάθμιση του Xbox 360 Dashboard αποκαλύφθηκε, Ενσωματώνει Skype, YouTube, Bing και άλλα

Αν είστε χρήστης ενός Xbox 360 και κάνετε τις αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν κάθε τρεις και λίγο, θα έχετε παρατηρήσει ότι η Microsoft συνεχώς βελτιώνει το Dashboard του Xbox, συμπεριλαμβανομένων και των ριζικών αλλαγών του περιβάλλοντος χρήστη των προηγούμενων ετών. Όπως φαίνεται, η εταιρία και πάλι θα διαθέσει άλλη μία μεγάλη αναβάθμιση.


Κάνε κλικ στην εικόνα για προβολή

Ένα βίντεο που είχε ανεβεί στο YouTube έδειχνε τα νέα χαρακτηριστικά της αναβάθμισης και το ανανεωμένο UI το οποίο έχει πλέον και αυτό υιοθετήσει το Metro UI της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι παντού θα υπάρχουν τα όμορφα πλακίδια που έχουμε στο Windows Phone και Windows 8. Η μετακίνηση μεταξύ αυτών των πλακιδίων γίνεται άνετα και από κάθε χειριστήριο για Xbox 360.

Ακόμη, θα υπάρχει ενσωμάτωση του Skype για κλήσεις, YouTube για προβολή βίντεο στη “μεγάλη οθόνη” και Bing για αναζήτηση και surfing στο Διαδίκτυο (μεταξύ των αποτελεσμάτων της αναζήτησης φύσικα). Εκτός από αυτά, θα υπάρχουν και κάποια άλλα νέα χαρακτηριστικά όπως το Beacon, το οποίο θα ειδοποιεί τους συνδρομητές στο Xbox LIVE (μέσω του ίδιου του Xbox LIVE ή του Facebook) για το αν κάποιος φίλος μας θα παίξει κάποιο παιχνίδι στο μέλλον. Αν για παράδειγμα, πρόκειται να παίξουμε ένα παιχνίδι το απόγευμα, θα μπορούμε να ειδοποιήσουμε τους φίλους μας μέσω αυτού.

Τέλος, με την αναβάθμιση αυτή, το Kinect θα ενσωματωθεί περισσότερο στο Xbox 360 καθώς θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μικρόφωνο ή ακόμα και να κάνουμε διάφορες χειρονομίες για να χειριστούμε τη κονσόλα.

Η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο Dashboard τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Το παρακάτω βίντεο παρουσίαζε το νέο Dashboard, όμως η Microsoft παραπονέθηκε και για αυτό αφαιρέθηκε από το YouTube.

Πηγές: Redmond Pie & Winrumors

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.