Η CIA Μας Παρακολουθεί Στο Facebook Και Το Twitter

Είναι αλήθεια λοιπόν. Οι Αρχές των Η.Π.Α., και συγκεκριμένα η CIA, μας παρακολουθεί με τον πιο εύκολο τρόπο που θα μπορούσε να βρει – μέσω του Facebook και του Twitter! Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, σε ένα ανώνυμο βιομηχανικό πάρκο στη Βιρτζίνια κάθεται και παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα δύο αυτά μεγάλα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι “βιβλιοθηκονόμοι ninja”, όπως αποκαλούνται στο Κέντρο Ανοικτού Κώδικα οι υπάλληλοι της CIA, συλλέγουν όλες τις πληροφορίες από εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, chats και τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο! Πολλοί τέτοιοι “ninja” μάλιστα, βρίσκονται σε πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Τι τις κάνουν αυτές τις πληροφορίες; Μαθαίνουν τα πάντα, πολύ απλά. Μπορούν να μάθουν τι νιώθει/πιστεύει ο κόσμος σε σημαντικά γεγονότα, συγκρίνονται με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα ή υποκλέπτονται από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και -φυσικά- ταξινομούνται και αποθηκεύονται. Μερικά από αυτά μεταβιβάζονται στις υψηλότερες αρχές του Λευκού Οίκου για να ενημερώνεται ο Αμερικάνικος πρόεδρος.

Με αυτή τη παρακολούθηση, οι Αμερικάνοι μπορούν να εκτιμήσουν το κλίμα που επικρατεί ανά χώρα. Για παράδειγμα, στο Πακιστάν, μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μάλιστα είχε προβλέψει, από πέρσι, ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής ήταν έτοιμες να εξεγερθούν.

Πηγή: Πρώτο ΘΈΜΑ online, Αρχική πηγή: Associated Press

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.