Η Google Δίνει Τέλος Στα Wave, Buzz, Knol Και Health

Η Google τα δύο τελευταία χρόνια έχει πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της. Αλλαγές, βελτιώσεις, προσθέσεις υπηρεσιών, ακόμα και αφαίρεση υπηρεσιών είναι μέσα στη λίστα. Για άλλη μία φορά η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει την ανάπτυξη και υποστήριξη ορισμένων υπηρεσιών – και πολύ καλά κάνει.

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει ότι η Google πρόκειται να κλείνει σταδιακά τα Aardvark, Desktop, Fast Flip, Google Maps API for Flash, Google Pack, Google Web Security, Image Labeler, Notebook, Sidewiki και Subscribed Links. Με άλλα λόγια, διάφορα προγράμματα και ιστότοποι που ελάχιστοι ήξεραν και χρησιμοποιούν. Σήμερα, τα Wave, Buzz, Knol και Health μπήκαν και αυτά στη λίστα.

Η κίνηση της εταιρίας είναι πολύ καλή διότι σπαταλούσε λεφτά για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούσαν ούτε ίδιοι εκεί. Εκτός αυτού, τα Wave και Buzz είναι πλέον ενσωματωμένα στο κοινωνικό της δίκτυο, Google+.

Για την ιστορία, το Google Desktop (για Windows) έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2004 και αναβαθμίστηκε για τελευταία φορά πριν ένα χρόνο. Το Knol που σίγουρα δεν έχεις ακούσει, και το οποίο για πάντα θα μείνει σε μία δοκιμαστική (beta) έκδοση με γραφικά άλλης δεκαετίας είναι κάτι σαν Wikipedia και στο Health οι χρήστες υποτίθεται έγραφαν το ιστορικό υγείας τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, αυτά μέχρι τον Απρίλιο δεν θα υπάρχουν. Μπορείτε να μπείτε για να δείτε για τελευταία φορά τι προσπαθούσε να κάνει η Google τα προηγούμενα χρόνια.
Με το Google+ και το Google με όλες τις υπηρεσίες του, το Android, τις Google TV και το ΛΣ για τα Chromebooks, αυτές η κίνηση ήταν must για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.