Η Intel Ανακοίνωσε Τους Νέους Επεξεργαστές Silvermont Για Κινητά

Η Intel Ανακοίνωσε Τους Νέους Επεξεργαστές Silvermont Για Κινητά

Silvermont

Η Intel ανακοίνωσε την επόμενη γενιά αρχιτεκτονικής των επεξεργαστών της που είναι σχεδιασμένοι κυρίως για φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, και ονομάζεται Silvermont. Ο Silvermont θα αντικαταστήσει τους επεξεργαστές Saltwell που έχουν χρησιμοποιηθεί για τα Medfield, Clovertrail και Clovertrail+ SoC.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνολογία για το μέλλον που απευθύνεται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Οι Silvermont επεξεργαστές θα είναι μέρος των νέων Bay Trail SoC, χτισμένοι με την αρχιτεκτονική των 22 νανομέτρων tri-gate 3D transistor. Σύμφωνα με την Intel, η νέα αρχιτεκτονική παρέχει 3x την απόδοση των τωρινών Atom επεξεργαστών, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει 5x λιγότερη ενέργεια. Η Intel δεν ανέφερε τις αλλαγές στις κάρτες γραφικών στα Bay Trail αλλά υποσχέθηκε διπλές επιδόσεις σε σχέση την τρέχουσα σειρά των επεξεργαστών Atom.

Τα πρώτα tablets με επεξεργαστές Silvermont θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους, ενώ τα πρώτα smartphones στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Τελικά, μετά από όλα αυτά τα χρόνια καθυστέρησης, φαίνεται ότι η Intel μπορεί να νικήσει με τους επερχόμενους επεξεργαστές Atom τους ARM.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.