Η Intel Ψυχραίνει Τους Server Της Με Λάδι

Όταν ακόμα και η ψύξη των υπολογιστών μέσω υγρού (υδρόψυκτα συστήματα) δεν φτάνει, τότε μάλλον η μόνη λύση είναι η χρήση του… λαδιού!

Όσο περίεργο και να ακούγεται, Intel εδώ και ένα χρόνο ψύχει τους servers της με λάδι, κάτι που φαίνεται να είναι πάρα πολύ αποδοτικό και συγχρόνως οικολογικό.

Οι servers (και γενικότερα οι υπολογιστές) όταν λειτουργούν όλη τη μέρα και κάθε μέρα παράγουν πολύ θερμότητα και για αυτό βρίσκονται σε ένα ειδικό μέρος με πολλά κλιματιστικά στους τοίχους για να παγώνουν την ατμόσφαιρα για να μην καίγονται/καταστρέφονται οι υπολογιστές. Έτσι η Intel σκέφτηκε πως αφού το λάδι είναι μη αγώγιμο μεταλλικό είδος τότε είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν να βυθίσουν τους servers τους σε δοχεία με λάδι.

Έτσι και έγινε. Μετά από ένα χρόνο δοκιμάζοντας μαζί με το Green Revolution Cooling, ο κολοσσός των chips είδε τρομερή μείωση στην κατανάλωση ενέργειας κάτι που φυσικά είναι πολύ πολύ οικονομικότερο και πάρα πολύ οικολογικότερο για τον πλανήτη. Η εταιρία μάλιστα επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ασφαλές και δεν επηρεάζει το υλικό του υπολογιστή.

Αν λοιπόν όλες οι εταιρίες με servers κάνουν αυτό το πράγμα και γενικότερα αυτό βγει σαν κάποιο προϊόν σε γραμμή παραγωγής τότε θα ζούμε σε έναν πιο “πράσινο” πλανήτη χωρίς να έχει γίνει κάποια σοβαρή αλλαγή και όλοι θα έχουν κέρδος… ειδικά η πρώτη εταιρία που θα παράγει τέτοιου είδους πράγματα!

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.