Η Nokia Ανακοίνωσε Τα Asha 308 και Asha 309

Το Nokia Asha 308 και το Nokia Asha 309 προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone, εμπλουτισμένη με τις νέες υπηρεσίες διαδικτύου της Nokia και τα νέα εργαλεία για developers.

Η Nokia παρουσίασε το Nokia Asha 308 και το Nokia Asha 309, τις πιο πρόσφατες συσκευές της οικογένειας Asha Touch. Το Nokia Asha 308 με dual SIM και το Nokia Asha 309 με μία κάρτα SIM προσφέρουν στους καταναλωτές γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο με χαμηλό κόστος. Η Nokia κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Nokia Xpress Browser, για καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία, η οποία εγγυάται έως και 90% πιο αποτελεσματική περιήγηση μέσω του κινητού καθώς και ταχύτερη πρόσβαση σε πλούσιες διαδικτυακές εφαρμογές συγκριτικά με τους συμβατικούς περιηγητές.

Οι νέες συσκευές προσφέρουν “swipe” user interface και ένα περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών προσιτό σε τρίτους, χαρακτηριστικά που κατατάσσουν την πλήρη σειρά Asha Touch σε κατηγορία smartphone από παγκόσμιες εταιρείες έρευνας και από αναλυτές (όπως η GfK και η IDC).

«Η καινοτόμος οικογένεια Asha Touch έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους που θέλουν μια υψηλής ποιότητας εμπειρία smartphone, σε χαμηλότερο κόστος», δήλωσε ο Timo Toikkanen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Mobile Phones της Nokia. «Με την παρουσίαση του Nokia Asha 308 και του Nokia Asha 309, επεκτείνουμε την στρατηγική μας, σύμφωνα με την οποία προσφέρουμε νέες, προσιτές εμπειρίες κινητού σε περισσότερους ανθρώπους.»

Η Nokia εκτιμά ότι η λιανική τιμή για το Nokia Asha 308 και το Nokia Asha 309 θα είναι 119 ευρώ, χωρίς τους φόρους και τις επιδοτήσεις, ενώ η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Η πιο προσιτή συσκευή της Nokia με επιφάνεια χωρητικής οθόνης αφής

Το Nokia Asha 308 και το Nokia Asha 309 είναι οι πιο προσιτές συσκευές της Nokia με επιφάνεια χωρητικής οθόνης αφής, μέχρι σήμερα. Μια άποψη που συμμερίζονται πολλοί ανεξάρτητοι αναλυτές είναι πως η σειρά Asha προσφέρει σπουδαία smartphones σε τιμή χαμηλότερη από 119 ευρώ. «Η οικογένεια συσκευών Nokia Asha Touch προσφέρει όλες τις βασικές χρήσεις ενός smartphone, καθώς μέσω του νέου εργαλείου ανάπτυξης λογισμικού, παρέχει ολοένα αυξανόμενη ευελιξία στους προγραμματιστές για να δημιουργούν ακαταμάχητες νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Will Stofega, Mobile Phone Program Director της IDC.

Τα Nokia Asha 308 και Nokia Asha 309 είναι συσκευές με 2G, μία οθόνη με χωρητικότητα 3.0’’ WQVGA, πολλές αρχικές οθόνες, στέρεο ραδιόφωνο, δυνατά ηχεία και υποστήριξη κάρτας microSD μέχρι και 32GB.

Το Nokia Asha 309 διαθέτει μία κάρτα SIM και WiFi, ενώ το Nokia Asha 308 είναι μία συσκευή με δύο κάρτες SIM και την κορυφαία τεχνολογία της Nokia, Easy Swap. To Easy Swap επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη εναλλαγή μεταξύ πολλών καρτών SIM, χωρίς να χρειάζεται η αφαίρεση της μπαταρίας ή η απενεργοποίηση της συσκευής.

Τα τηλέφωνα προσφέρουν επιπλέον 40 κορυφαία παιχνίδια της EA δωρεάν, υποστήριξη κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter, την υπηρεσία Nokia Messaging και video streaming για ιστοσελίδες όπως το YouTube – για πρώτη φορά για τη σειρά Asha Touch.

Νέες Υπηρεσίες και Εργαλεία

Η Nokia παρουσίασε επίσης δύο νέες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας Xpress Browser Internet, του μοναδικού cloud-based περιηγητή διαδικτύου που υποστηρίζει διαδικτυακές εφαρμογές:
• Η εφαρμογή Nokia Nearby βοηθάει τους χρήστες να ανακαλύψουν νέα μέρη αναζητώντας κοντινές τοποθεσίες και παρουσιάζοντας τις επιλογές στο χάρτη. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω του Nokia Xpress Browser ή ως ένα χαρακτηριστικό μέσα στα Nokia Maps.

• Η εφαρμογή Nokia Life + θα προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους πρόσβαση σε περιεχόμενο που καλύπτει τον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας για να βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή. Το Nokia Life + είναι διαθέσιμο στην αγγλική γλώσσα σε 18 χώρες, με τις αντίστοιχες τοπικές εκδόσεις να διατίθενται στην Ινδία, την Κίνα και την Ινδονησία το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Το Nokia Life + είναι προσβάσιμο μέσω του Nokia Xpress Browser ή του Nokia Store.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στα smartphones Asha Touch. Εκτός από αυτές τις υπηρεσίες, η Nokia παρουσίασε ένα νέο εργαλείο που κάνει εύκολη τη δημιουργία νέων εφαρμογών. Το Nokia Xpress Web App Builder επιτρέπει σε εκδότες να δημιουργήσουν ελκυστικές εφαρμογές για τις συσκευές Asha Touch, ενώ ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να μετατρέψουν το περιεχόμενο διαδικτύου τους σε μία διασκεδαστική και κομψή εφαρμογή για τους χρήστες της Nokia.

Δελτίο Τύπου

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.