Να Πως Το iOS 5 Αντιγράφει Το Android

Το θέμα που ακολουθεί ειναι καυτό, πάρα πολύ καυτό, και δείχνει ότι η Apple δεν είναι και τόσο αθώα ώστε να κατηγορεί το Android ότι είναι κλεμμένο απο το iOS. Ειδικά στην υπάρχουσα εκδοσή του (iOS 5) θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποια πράγματα θυμίζουν Android. Ας δούμε ποια ειναι αυτά:

Ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις είναι ίσως η πιο κραυγαλέα αντιγραφή στο iOS 5, και αυτό γιατί το Android το εμφάνισε απο την αρχή της κυκλοφορίας του μέχρι που και η Apple το ενσωμάτωσε σαν πρωτοποριακή λειτουργία.

Ασύρματος Συγχρονισμός

Όταν η Apple ανακοίνωνε οτι θα μπορούσες να συνδέσεις τον υπολογιστή σου χωρίς καλώδιο τοτε πολλοί χρήστες χάρηκαν πάρα πολύ αλλα ήταν κάτι που το android σε άφηνε να το κάνεις μέσω τρίτων εφαρμογών, κάτι που η Apple δεν θα αφήσει στο δικό της κατάστημα εφαρμογών.

Πλοήγηση Με Καρτέλες

Στα Android tablets με Honeycomb, όπως το Motorola Xoom (το πρώτο με Android 3.0) μπορούσες να σερφάρεις στο Internet με καρτέλες κατι που γινόταν και με πολλές εφαρμογές στο Android Market, αλλά και με τον ίδιο τον browser του tablet. Τελικά το ενσωμάτωσε η Apple στο Safari μόλις πέρυσι.

Πληκτρολόγιο Που Χωρίζεται

Οι Android χρήστες μπορούσαν χάρη σε κάποιους έξυπνους προγραμματιστές να προσαρμόσουν το πληκτρολόγιο τους όπως τους βόλευε. Τώρα η Apple προσφέρει ένα σπαστό πληκτρολόγιο στο iPad που κάνει το γράψιμο σε portrait mode πιο ευχάριστο.

Άνοιγμα Ειδοποιήσεων Από Την Οθόνη Κλειδώματος

Με το iOS 5 να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις στην κλειδωμένη οθόνη μπορείς να ανοίγεις και να μεταβαίνεις στην εφαρμογή κατευθείαν. Βέβαια αυτο δεν είναι κατι καινούργιο για τους χρήστες HTC κινητών. Το HTC Sense σου επιτρέπει να το κάνεις αυτό εδώ και 2 χρόνια.

O-T-A Αναβαθμίσεις/Ενημερώσεις

Όλα τα Android κινητά μπορούν να κάνουν αναβάθμιση λογισμικού over-the-air, δηλαδή χωρίς να συνδέσουν το κινητό με τον υπολογιστή. Η Apple απαιτούσε να συνδέσεις το iPhone σου με τον υπολογιστή. Αλλά με το iOS 5 κατι τέτοιο δεν χρειάζεται αφού μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Πως μου φαίνονται εμένα όλα αυτά; Η λογική της Apple να προσφέρει λίγα πράγματα σε καθε συσκευή και λογισμικό την άφησε λίγο πίσω και η Google με το Android την πρόλαβε σε κάποιες λειτουργίες. Αλλά ποιος νοιάζεται οταν οι φαν της κάνουν σαν τρελοί για πράγματα που άλλοι ήδη χαίρονται;

Μπορείς να δεις τις λειτουργίες που η Samsung πήρε από την Apple και έβαλε στο Galaxy S3 εδώ.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.