Πρόβλεψη Για Την Τιμή Του Νέου Mac Pro

Πρόβλεψη Για Την Τιμή Του Νέου Mac Pro

Mac Pro

Στη φετινή WWDC 2013 παρουσιάστηκε ένα νέο προϊόν που μας τράβηξε πολύ την προσοχή… και φυσικά είναι το νέο και κυλινδρικό Mac Pro. Ξέρουμε ότι το παλιό μοντέλο ήταν ακριβό, με το φτηνότερο να κυκλοφορούσε στην τιμή των 2900€ που ήταν λίγο υπερβολικό. Και μιας και είδαμε νέο σχεδιασμό αναρωτιόμαστε πόσο θα κοστίζει στην ελληνική αγορά βάσει του hardware που έδειξε η Apple στο Sneak Peek.

Επεξεργαστής

Intel Xeon Processor E5-4610

Λοιπόν, η Apple μας υποσχέθηκε 12-πύρηνο επεξεργαστή, αλλά δεν διευκρίνισε για το αμα εννοούσε μονό ή διπλό. Αλλά μονός 12-πύρηνος επεξεργαστής δεν έχει βγει ακόμα – υποθέτουμε πως θα έχει 2 ίδιους 6-πύρηνους Intel Xeon Processor E5-4610 της τιμής των 1223€.

RAM

Crucial ECC RAM

Εδώ δεν πιστεύουμε να είναι κάτι ακριβό επειδή RAM με 1866Mhz δεν είναι πολύ ακριβές αλλά υπολογίζουμε γύρω στα 250 εύρω. Ανέφεραν ωστόσο πως είναι τύπου ECC ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Κάρτες Γραφικών

AMD FirePro

Εδώ πάμε στα ακριβά μονοπάτια… Η Apple μας υπόσχεται δύο κάρτες γραφικών και μιας και είδαμε ότι το σύστημα θα έχει 6 ThunderBolt πιστεύουμε ότι θα έχει AMD FirePro με CrossFire. Η τιμή της κάθε κάρτας είναι 500€. Σύνολο 1000€ μόνο οι κάρτες γραφικών.

PCI SSD

OCZ VeloDrive 1.2TB PCI-E

Για PCI SSD πιστεύουμε πως διαθέτει τον OCZ VeloDrive 1.2TB PCI-E PCI Express x8 MLC Enterprise Solid State Disk VD-HHPX8-1.2T, ο οποίος κοστίζει 3,500 ευρώ!

Σχεδιασμός & Όνομα

Mac Pro (2)

Όλοι όσοι ξέρουν την Apple, θα ξέρουν ότι οι καταναλωτές πληρώνουν αρκετά πολλά μόνο και μόνο επειδή έχει πρωτοποριακό σχεδιασμό, και σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο πιστεύουμε κάνα 500άρικο θα ειναι το λιγότερο για τον σχεδιασμό. Και επειδή είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ΄ ολοκλήρου στην Αμερική, η τιμή θα είναι σαφώς πολλή μεγαλύτερη. Πιστεύουμε γύρω στα 1000 ευρω μεταφορικά/όνομα/σχεδιασμός/κατασκευή στην Αμερική, ειναι αρκετά.

Σύνολο

500 euros

Πόσο κοστίζουν όλα αυτά; 1223 + 250 + 1000 + 3500 + 1000 = 6973 ευρώ. Δηλαδή 6999€ για το φτηνότερο μοντέλο! Και δεν έχουμε υπολογίσει το κέρδος του καταστηματάρχη και της ίδιας της εταιρίας. Εκτός και άμα η Apple κάνει την διαφορά και δούμε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, που δεν το συνηθίζει. Τι έχετε να πείτε;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.