Το Νέο iMac 21.5 Ιντσών Δεν Μπορεί Να Αναβαθμιστεί

Η Apple για να καταφέρει να κάνει το νέο iMac τόσο λεπτό αναγκαστικά αφαίρεσε μία πολύ σημαντική δυνατότητα από τους χρήστες της: την μετέπειτα αναβάθμιση υλικού.

Όπως αναφέρει το Softpedia, ο χρήστης δεν μπορεί να αναβαθμίσει τίποτα. Η Apple επέλεξε να κάνει πιο λεπτό το πάνελ της οθόνης για να γίνει και το μηχάνημα λεπτότερο. Αυτό οδήγησε και στην αφαίρεση της δυνατότητας για ξεβίδωμα μερικών βιδών και αναβάθμισης της RAM όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Επιπλέον η RAM είναι κολλημένη επάνω στη μητρική πλακέτα κάνοντάς το αδύναμο να αλλαχτεί. Φυσικά, με τα 8GB που έρχεται το βασικό μοντέλο είναι αρκετά για να κάνει κάποιος και μία απαιτητική δουλειά, αλλά για κάποιον πιο προχωρημένο αυτό είναι σημαντικό μειονέκτημα.

Παρ’ όλα αυτά, το μοντέλο με την οθόνη 27 ιντσών είναι αναβαθμίσιμο. Έτσι αν θες να έχεις την δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον, το 27άρι (άρα και ακριβότερο) μοντέλο είναι μονόδρομος. Ή να πάρεις το μοντέλο 21.5″ με 16GB RAM για να μην φοβάσαι ότι θα χρειαστείς αναβάθμιση στο μέλλον.

Θα σε αποτρέψει εσένα από την αγορά ενός νέου iMac αυτό το “πρόβλημα”;

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.