Το Νέο iPod nano Είναι Εμπνευσμένο Από Τα Nokia Lumia Και Samsung;

Όταν η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα νέα iPod, τότε άρχισαν να μιλούν οι “κακές γλώσσες” αναφέροντας ότι το νέο nano μοιάζει με τα Lumia. Ισχύει;

Μάλλον… ναι! Η Apple δεν είναι η αθώα εταιρία που την αντιγράφουν και μετά κάνει μηνύσεις σε αντίπαλες εταιρίες που απειλούν τις πωλήσεις της. Όπως φαίνεται και στη παρακάτω φωτογραφία, ο σχεδιασμό του iPod nano 7ης γενιάς είναι ίδιος με αυτού των Nokia Lumia (στη φωτογραφία είναι το 920).

Μα δεν είναι ίδια;

Φαίνεται καθαρά ότι το nano, σκόπιμα ή μη, είναι “εμπνευσμένο” από τα Lumia καθώς οι άκρες είναι στρογγυλεμένες, στα πλάγια υπάρχει ξεχωριστό υλικό και χρώμα, στο κέντρο είναι η οθόνη και γύρω από αυτή ένα άλλο πλαίσιο και αυτό οδηγεί στο να υπάρχει μόνο μία διαφορά μεταξύ nano-Lumia… το χρώμα.

Η Nokia έχει ήδη κατοχυρώσει σε πατέντα το design των Lumia 920 και 820 και μάλλον ετοιμάζεται για μήνυση. Το μέλλον στη τεχνολογία θα είναι πολύ ενδιαφέρον αφού η Apple μπορεί να χτυπηθεί από παντού και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εν συντομία, η κινέζικη εταιρία που πατένταρε τον σχεδιασμό του νέου iPhone και θα κάνει μήνυση, η Samsung μπορεί να κάνει μήνυση για το 4G/LTE στο iPhone 5 και τώρα η Nokia για το nano. Για να δούμε!

Ενημέρωση: Βρήκαμε και άλλη πιθανή αντιγραφή του iPod nano 7! Το Samsung YP-P2 (πηγή), μοντέλο του 2007! Το YP-P2 έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη 3 ιντσών και είναι πιο χοντρό από το iPod nano 7 στα 9.9 χιλιοστά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.