Το Facebook Κρατάει Ιστορικό Αναζητήσεων Και Ρωτάει Αν Χρησιμοποιείς Πραγματικό Όνομα

Ακόμα περισσότερο “φακέλωμα” θα υπάρχει στο Facebook, αφού πλέον θα αποθηκεύει ό,τι κάνουμε αναζήτηση και θα ρωτάει τους φίλους μας αν χρησιμοποιούμε πραγματικό όνομα!

Ιστορικό Αναζήτησης

Από σήμερα, αν κάνεις κάποιον φίλο σου αναζήτηση, αυτό θα εμφανίζεται στο προσωπικό μενού δραστηριότητας, Activity Log. Αυτό μπορείς να το δεις μόνο εσύ και όχι όποιος επισκέπτεται το προφίλ σου.

Το ιστορικό που θα αποθηκεύει είναι αυτό που θα κάνεις αναζήτηση από σήμερα, και δεν θα εμφανίσει αυτά που αναζητούσες πριν χρόνια. Για όσους όμως που είναι προσεχτικοί, υπάρχει επιλογή για διαγραφή του ιστορικού.

Πραγματικό Όνομα

Ακόμη, ένα νέο χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο είναι η ερώτηση στους φίλους σου για το αν χρησιμοποιείς το πραγματικό σου όνομα. Το μενού στη παραπάνω εικόνα θα εμφανίζεται στο προφίλ σου ρωτώντας “Is this your friend’s real name?”. Οι απαντήσεις που μπορείς να δώσεις είναι “Yes”, “No”, “I don’t know” και “I don’t want to answer” και είναι ανώνυμες.

Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει σαν νέα πολιτική στην εταιρία. Συγκεκριμένα, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα πρέπει να αναγράφουν το όνομα τους που υπάρχει στη ταυτότητα! Η εταιρία αναφέρει:

Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για να παρατηρήσουμε πως χρησιμοποιούν οι χρήστες το Facebook και πως παρουσιάζουν τον εαυτό τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε καλύτερα το προϊόν και τα συστήματα μας. Δείχνουμε στον κόσμο πληροφορίες που οι φίλοι τους μοιράζονται μαζί τους και τονίζουμε ότι ότι η απάντηση που θα δώσουν θα παραμείνει ανώνυμη, διασφαλίζοντας ότι δεν μοιραζόμαστε τις πληροφορίες αυτές με κανέναν και απλώς τις επεξεργαζόμαστε για να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για νομικά ζητήματα.

Πηγές: 1, 2

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.