Το Ubuntu Nexus 7 Installer App Κυκλοφόρησε Και Βάζει Ubuntu Στο Android

Η Canonical κυκλοφόρησε το νέο πρόγραμμα Ubuntu Nexus 7 Installer App το οποίο μπορεί να εγκαταστήσει το Ubuntu σε Android tablets, και συγκεκριμένα στο Nexus 7 για αρχή.

Για να εγκαταστήσεις το Ubuntu στο Nexus 7 θα πρέπει πρώτα να έχεις boot-loader (κάτι που διαγράφει όλα τα δεδομένα του χρήστη και επαναφέρει τη συσκευή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις), να κατεβάσεις το Ubuntu Nexus 7 Desktop Installer από PPA (οδηγίες εδώ) και να έχεις εγκατεστημένο το Ubuntu 12.04 LTS ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού στον υπολογιστή σου.

Η εγκατάσταση θα διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά και σε γενικές γραμμές είναι εύκολη αφού υπάρχει γραφικό περιβάλλον. Επιπλέον, υπάρχουν και εδώ αναλυτικές οδηγίες και πως να επιστρέψεις στο Android.


Το πρόγραμμα εγκατάστασης

Προτού όμως τρέξεις και κάνεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ξέρεις ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν ακόμα. Μερικά από αυτά είναι η κάμερα, η περιστροφή οθόνης (είναι μόνο σε landscape), το fastboot μπορεί να αποτύχει και άλλα θέματα που μπορείς να βρεις και να αναφέρεις εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.