Το Windows 8 θα έχει τη δυνατότητα για πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων

Πιθανότατα, άλλο ένα γερό χτύπημα στην Apple από τη Microsoft. Επαληθευμένα, μα όχι επίσημα, το νέο ΛΣ της Microsoft φαίνεται ότι έχει ακόμα κρυφά πράγματα, όπως τη δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψεως τηλεφωνικών κλήσεων!

Τα νέα μας έρχονται από τον Long Zheng – ένας διάσημος προγραμματιστής για Windows και Windows Phone 7 – ο οποίος ανέβασε στην ιστοσελίδα του τρεις φωτογραφίες σχετικά με το Windows 8. Η καθεμία από αυτές είναι από ξεχωριστά σημεία του Windows, οι οποίες δείχνουν καθαρά την υποστήριξη κλήσεων.

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από το συνέδριο της Microsoft, BUILD 2011, όπου το 8 παρουσιαζόταν για πρώτη φορά επίσημα. Δείχνει ένα κίτρινο πλακίδιο (είναι κυκλωμένο) το οποίο μας οδηγεί στην εφαρμογή Missed Calls, για τις αναπάντητες κλήσεις μας.

Η δεύτερη φωτογραφία προέρχεται από το WinRumors και δείχνει τις λεπτομέρειες μίας αποθηκευμένης επαφής μας, ή φίλου μας σε κοινωνικά δίκτυα (Windows Live, Facebook, Twitter). Σε μία από τις επιλογές δείχνει την επιλογή για να τη πάρουμε τηλέφωνο στο κινητό.

Η τελευταία εικόνα δεν σχετίζεται ακριβώς με το Windows 8. Ο Zheng αναφέρει ότι στο tablet Samsung Series 7 που χρησιμοποιήθηκε για να πάρουμε τη πρώτη γεύση του Metro UI στο Windows, υπήρχε το chip GTM67x για τηλεφωνία, Wi-Fi και GPRS συνδεσιμότητα – ένα ακόμα στοιχείο για να μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να τηλεφωνούμε.

Πριν αρχίσετε να λέτε όμως ότι “το Windows 8 έγινε ένα μεγάλο Windows Phone κινητό”, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft πρόσφατα εξαγόρασε το Skype, και όλα τα παραπάνω να είναι μία παρεξήγηση, καθώς και μέσω του Skype μπορούμε να καλέσουμε κάποιον. Επίσης, αν πραγματικά υπάρχει η δυνατότητα των κλήσεων, τότε θα χρειαζόμαστε ένα Bluetooth ακουστικό, όπως γίνεται στα σημερινά tablets με Android.

Πηγή: RedMond Pie

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.