Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

“Σφάλμα 451: Αυτή η σελίδα έχει λογοκριθεί από τη κυβέρνηση”

Για το web έχουν δημιουργηθεί κάποιοι κωδικοί κατάστασης που δείχνουν τη κατάσταση μιας σελίδας ή ενός site. Οι περισσότεροι αφορούν σφάλματα, και ο πιο γνωστός είναι ο κωδικός 404 όταν μια ιστοσελίδα δεν υπάρχει ή έχει μετακινηθεί.

Τώρα δημιουργήθηκε ένας νέο κωδικός: το σφάλμα 451. Αυτός αφορά τους ιστότοπους που έχουν λογοκριθεί από τη τοπική κυβέρνηση. Θα χρησιμοποιηθεί όταν η πρόσβαση σε ένα site δεν επιτρέπεται ως συνέπεια νομικών ενεργειών – για παράδειγμα όταν η τουρκική κυβέρνηση αποκλείει τη πρόσβαση σε forums και κοινωνικά δίκτυα (βλ. Reddit και Twitter), αντί για σφάλμα 403 (“απαγορεύεται η πρόσβαση”) μπορεί να εμφανίζεται το νέο σφάλμα 451 που υποδηλώνει ότι η πρόσβαση δεν επιτρέπεται λόγω νομικών ενεργειών.

Το σφάλμα 451 μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε δημοσιεύματα, βίντεο στο YouTube και tweets στο Twitter που έχουν αφαιρεθεί με εντολής της κυβέρνησης. Ο οργανισμός Internet Engineering Task Force (υπεύθυνος για τους κωδικούς κατάστασης του web) εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα ‘Fahrehneit 451’ του Ray Bradbury στο οποίο τα βιβλία είναι απαγορευμένα και καίγονται (όπως και οι ιστότοποι που έχουν λογοκριθεί από τις κυβερνήσεις).

Μοιράσου το με τους φίλους σου: