Η HTC Ανακοίνωσε Το One και Το Νέο Sense

Η HTC Ανακοίνωσε Το One και Το Νέο Sense

HTC One Silver

Μισή ώρα περίπου πριν την αναμενόμενη ώρα η HTC ανακοίνωσε το HTC One με το HTC Sense UI 5 που ακούγαμε τόσο καιρό. Το κινητό είναι ακριβώς όπως το βλέπαμε από τις διάφορες διαρροές και ο CEO της HTC αναφέρει ότι έχει την τεχνολογία Boom Sound — διπλά ηχεία στο μπροστινό μέρος με πραγματικό στερεοφωνικό ήχο, ενισχυμένο με Beats Audio.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε 4.7-ιντσών 1080p Super LCD 3 οθόνη (468 dpi, προστατευμένη με Gorilla Glass 2), τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 της Qualcomm χρονισμένο στα 1.7GHz, 2GB μνήμη RAM, 2,300mAh μπαταρία και χωρητικότητα 32GB ή 64GB (όχι επεκτάσιμη). Στη συνδεσιμότητα υπάρχουν τα κλασσικά WiFi a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.0 και NFC, όμως ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως υπάρχει IR πομπός “κρυμμένος” στο κουμπί ενεργοποίησης.

Εξωτερικά το One είναι από αλουμίνιο με διαστάσεις 137,4 x 68,2 x 9,3 χιλιοστά και το βάρος φτάνει τα 143 γραμμάρια. Στο πίσω μέρος υπάρχει η UltraPixel κάμερα των 4-megapixel! Η τεχνολογία αυτή είναι η καινούργια της HTC για να ανταγωνιστεί το PureView της Nokia. Σε αυτήν ο αισθητήρας τραβάει τρεις φορές περισσότερο φως από ένα συμβατικό των 8-megapixel κάνοντας φυσικά την λήψη φωτογραφιών ακόμα καλύτερη. Ακόμη έχουμε και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (O.I.S.), αλλά και HDR mode. Η εμπρόσθια κάμερα είναι 2,2-megapixel και μπορεί να τραβήξει 1080p βίντεο.

Στο λογισμικό έχουμε το Android Jelly Bean (4.1.2) με το νέο Sense 5. Η HTC ενσωμάτωσε την νέα υπηρεσία Zoe στο κινητό η οποία επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει βιντεάκια μικρού μήκους και να τα μοιράζεται με άλλους, όπως κάνει το Vine της Twitter. Ακόμη υπάρχει το BlinkFeed για νέα, μία υπηρεσία παρόμοια με το Flipboard. Για το BlinkFeed υπάρχει και widget ώστε να εμφανίζονται τα νέα στην αρχική οθόνη και να πατάς επάνω τους για να τα διαβάζεις.

Το HTC One αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα τέλη Μαρτίου σε δύο χρώματα, ασημί και μαύρο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=N9A8NnBbW_A&w=560&h=315]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.