Samjiyon: Η Βόρεια Κορέα Έφτιαξε Το Δικό Της Tablet Με Android

Samjiyon: Η Βόρεια Κορέα Έφτιαξε Το Δικό Της Tablet Με Android

Samjiyon

Να και κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε. Η Βόρεια Κορέα έφτιαξε το δικό της tablet και τρέχει το Android! Το όνομά του είναι Samjiyon.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουμε τίποτα εντυπωσιακό. Έχει έναν επεξεργαστή στα 1,2GHz με 1GB RAM, 7-ιντσών οθόνη ανάλυσης 1,024×768-pixels, 2 κάμερες, κεραία για τηλεόραση και τρέχει το Android 4.0.4. Ζυγίζει 250 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 187 x 124 x 10 χιλιοστά.

Στο λογισμικό τώρα, το Android ήταν η μοναδική τους λύση (εκτός αν έδιναν πολλά λεφτά για την ανάπτυξη δικού τους λειτουργικού). Τρέχει την έκδοση 4.0.4 με προ-εγκατεστημένα κάποια παιχνίδια όπως το Angry Birds και ένα μπασκετάκι. Υπάρχει επίσης κάποια κομουνιστική λογοτεχνία φορτωμένη στη συσκευή. Ο browser του tablet χρησιμεύει για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο Intranet της Β. Κορέας, αλλά δεν μπορούν να μπουν στο Internet και να διάβασουν Tech Community για παράδειγμα.

Το Samjiyon tablet πωλείται από την Korea Computer Center και το αγόρασε ένας τουρίστας ο οποίος έκανε την παρακάτω παρουσίαση.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.