Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Samjiyon: Η Βόρεια Κορέα Έφτιαξε Το Δικό Της Tablet Με Android

Samjiyon

Να και κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε. Η Βόρεια Κορέα έφτιαξε το δικό της tablet και τρέχει το Android! Το όνομά του είναι Samjiyon.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχουμε τίποτα εντυπωσιακό. Έχει έναν επεξεργαστή στα 1,2GHz με 1GB RAM, 7-ιντσών οθόνη ανάλυσης 1,024×768-pixels, 2 κάμερες, κεραία για τηλεόραση και τρέχει το Android 4.0.4. Ζυγίζει 250 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 187 x 124 x 10 χιλιοστά.

Στο λογισμικό τώρα, το Android ήταν η μοναδική τους λύση (εκτός αν έδιναν πολλά λεφτά για την ανάπτυξη δικού τους λειτουργικού). Τρέχει την έκδοση 4.0.4 με προ-εγκατεστημένα κάποια παιχνίδια όπως το Angry Birds και ένα μπασκετάκι. Υπάρχει επίσης κάποια κομουνιστική λογοτεχνία φορτωμένη στη συσκευή. Ο browser του tablet χρησιμεύει για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο Intranet της Β. Κορέας, αλλά δεν μπορούν να μπουν στο Internet και να διάβασουν Tech Community για παράδειγμα.

Το Samjiyon tablet πωλείται από την Korea Computer Center και το αγόρασε ένας τουρίστας ο οποίος έκανε την παρακάτω παρουσίαση.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: