Ποια Είναι Η Cher Wang, Η Νέα CEO Της HTC;

Ποια Είναι Η Cher Wang, Η Νέα CEO Της HTC;

Cher Wang

Η HTC έχει στο δυναμικό της ένα σημαντικό πρόσωπο, και δεν είναι άλλη από την Cher Wang, την νέα CEO της HTC. Ποια είναι όμως αυτή;

Η Cher Wang γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1958 (ηλικία 55) στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, και είναι μια ταϊβανέζικη επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Είναι συν-ιδρύτρια και πρόεδρος της HTC Corporation αλλά και της VIA Technologies η οποία είναι γνωστή για τα ολοκληρωμένα κυκλώματά της. Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως το καμάρι της Ταϊβάν και θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές και επιτυχημένες γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας!

Η Wang σπούδασε στο εξωτερικό στο κολέγιο College Preparatory School στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, και πήγε για να λάβει το μεταπτυχιακό της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας το 1981.

Η καριέρα της ξεκίνησε όταν εντάχθηκε στην First International Computer (FIC) το 1982. Η Wang και άλλοι ίδρυσαν την VIA το 1987 και την HTC το 1997. Τον Μάιο του 2011, το Forbes την κατέταξε με τον σύζυγό της, Wen Chi Chen, ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ταϊβάν, με $8,8 δισεκατομμύρια. Τον Αύγουστο του 2012, η Wang ονομάστηκε η #56 στον κατάλογο του Forbes των 100 πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου.

Η Cher Wang έχει δώσει πολλά λεφτά σε φιλανθρωπίες, όπως το 2011 που δώρισε $28,1 εκατομμύρια για να βοηθήσει να φτιαχτεί το κολέγιο Guizhou Forerunner College που προσφέρει δωρεάν τριετή φοίτηση σε παιδιά από φτωχές οικογένειες. Επίσης είναι αφοσιωμένος Χριστιανός που προτιμά να μείνει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, παρά τις πολλές επιτυχίες της. Ο άντρας της είναι CEO της VIA Technologies και μαζί έχουν δύο παιδιά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.