Η Adobe Επίσημα ‘Θάβει’ Το Flash

Η Adobe Επίσημα ‘Θάβει’ Το Flash

Το τέλος μιας εποχής έφτασε. Για πάνω από δύο δεκαετίες το Flash Professional βοηθούσε τους web developers να δημιουργήσουν πλούσιο περιεχόμενο για το web, όμως με την άφιξη του iPhone και της HTML5 το Flash έχασε τεράστιο έδαφος. Σήμερα κανένας σχεδόν σοβαρός web developer δεν το χρησιμοποιεί και ήταν μονάχα θέμα χρόνου μέχρι η Adobe να βάλει ένα τέλος σε αυτό.

Σήμερα, λοιπόν, τη 1η Δεκεμβρίου 2015 η Adobe ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει το πρόγραμμα Flash Professional, μέσω του οποίου οι developers μπορούσαν να φτιάξουν Flash περιεχόμενο, στο Adobe Animate CC, το οποίο δημιουργήσει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας native HTML5 Canvas και WebGL.

Η Adobe αναφέρει ότι το Animate CC είναι η συνέχεια του Flash Professional και για αυτό μπορεί ακόμα να εξάγει περιεχόμενο σε SWF και AIR formats. Όσοι χρησιμοποιούν το Flash Professional θα λάβουν ενημέρωση που θα το μετατρέψει στο Animate CC και από εκεί μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Το update δεν θα είναι μόνο για το όνομα, καθώς η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά ώστε να το ενσωματώσει vector-based art brushes, καλύτερο συγχρονισμό ήχου, υποστήριξη περισσότερων video formats και καλύτερη ενσωμάτωση άλλων Creative Cloud apps.

Το Flash χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα σε ορισμένα sites και πολλά παιχνίδια στο διαδίκτυο βασίζονται σε αυτό για να τρέξουν. Για αυτό η Adobe δεν μπορεί απλά να σταματήσει την υποστήριξή του, όμως προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες τεχνολογίες. Το update θα γίνει διαθέσιμο μέσα στις αρχές του επόμενους έτους – όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε για όλες τις αλλαγές που θα φέρει στη σχετική δημοσίευση της εταιρίας.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.